Evenimentul Zilei > Actualitate > A filmat neregulile de la plaja Primăriei Galați și a fost snopit în bătaie. Victima acuză Poliția de mușamalizare
VIDEO

A filmat neregulile de la plaja Primăriei Galați și a fost snopit în bătaie. Victima acuză Poliția de mușamalizare

Un jurnalist din presa gălățeană ne-a semnalat un caz extrem de grav. A făcut propria investigație, ne-a trimis și filmări, însă a făcut apel la evz.ro fiindcă nu are încredere într-o anchetă curată a polițiștilor din Galați.

Intrarea în zona de agrement se face pe baza unei brăţări de acces, pentru care se achită 25 de lei. E o garanție, iar suma este restituită la momentul predării brăţării la casierie, în aceeași zi. Veți vedea de ce este important acest amănunt în relatarea celor întâmplate ulterior.

Din nefericire, în weekendul cu inaugurarea a avut loc și un accident pe tobogan. Doi bărbați s-au rănit destul de grav după ce au intrat în coliziune și au ajuns la spital. 

Acest incident, dar și infiltrațiile existente la tobogan, precum și agitația unor angajați cu un comportament dubios au fost filmate de un gălățean, Sorin Crișan. Imaginile au ajuns în redacția unei publicații locale. Acest lucru avea să-l coste: bătaie, un picior în ghips și umilință cât cuprinde, după cum ne-a relatat jurnalistul care ne-a cerut ajutorul pentru mediatizarea cazului. 

Sorin Crișan supărase administratorii Aquapark-ului și Primăria Galați

 Episodul 2 avea să se petreacă vineri, tot la Aquapark. Sorin Crișan spune că a venit să se relazeze la plaja de la Dunăre, puțin după ora 17.00. Și-a cumpărat brățară, și-a pus-o la mână și nimic nu prevedea că va avea vreo problemă. La un moment dat s-a dus la toaletă, iar cînd a ieșit de acolo îl așteptau doi paznici. I-au spus să părăsească de îndată incinta. A vociferat, arătând că are brățară, că și-a plătit intrarea. Spune că l-au luat pe sus, de mâini și de picioare ca să-l scoată din parc din ordinul administratorului. Se vede și pe o filmare facută de el cu telefonul pe care-l ținea în mână.

Unul din paznici a sunat și a chemat echipa de intervenție în ajutor, iar Sorin Crișan spune că și el a apelat la 112.  Doar că bodyguarzii au venit mai repede, „vreo 5-6”. Bărbatul povestește într-o filmare că aceștia i-au laut telefonul și brățara de intrare, că a fost luat pe sus, dus într-o clădire a administrației și bătut zdravăn pe o masă care s-a și rupt sub greutatea lui și a agresorilor. A scăpat din mâinile lor doar când au venit polițiștii în urma apelului pe care apucase să-l dea la 112.

L-au salvat de la o vătămare mai gravă, însă, susține Sorin Crișan, polițiștii nu și-au făcut treaba. Nu au făcut niciun fel de cercetare la fața locului, deși el era bătut, nu mai putea călca cu un picior, că le-a spus că i-au furat telefonul și au văzut când i l-au înapoiat, că le-a arătat că i-au luat brățara și că e la unul dintre bătăuși în buzunar, dar polițiștii nu au cerut-o. De față, susține victima, era și administratorul ștrandului, dar polițiștii nu l-au întrebat nimic, nu i-au cerut să vadă înregistrările de pe camerele de filmat unde s-ar fi văzut cum a fost agresat așa-zisul intrus. „Nu i-a interesat nimic pe niciunul, m-au luat de acolo și m-au dus la Secția 3”.

Ce spune Inspectoratul de Poliție Galați

Potrivit unui comunicat al IPJ Galaţi, „vineri, la ora 18.15, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Galaţi au fost sesizaţi, prin apelul unic de urgenţă 112, de un bărbat, din municipiul Galaţi, despre faptul că ar fi fost agresat fizic de agenţii unei societăţi de pază, în incinta unei plaje din localitate”. Urmează relatarea a ceea ce a constatat Poliția și ce încadrare jurdicică a dat faptelor. 

„Poliţiştii s-au deplasat imediat la locaţia indicată, unde au identificat apelantul, un bărbat, de 37 de ani. Acesta a declarat verbal că, în timp ce se afla în complexul de agrement respectiv, ar fi fost agresat de agenţii de pază, deoarece nu avea la vedere brăţara de acces. 

Persoana în cauză a refuzat, la faţa locului, solicitarea unui echipaj al Ambulanţei, pentru acordarea de îngrijiri medicale, şi a mers cu autoturismul personal la Secţia 3 Poliţie, unde, în cursul audierii, a afirmat că se simte rău, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj al Ambulanţei, ce l-a transportat la spital. 

În jurul orei 22.30, bărbatul a revenit la sediul secţiei de poliţie, fiind audiat cu privire la cele sesizate. 

În cauză a fost întocmit un dosar penal având ca obiect comiterea infracţiunii de purtare abuzivă, iar poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurarilor concrete în care s-a produs incidentul”, a transmis IPJ Galaţi.

 

Victima, cu piciorul în ghips, reclamă mușamalizarea

Jurnalistul din Galați care ne-a sesizat cazul l-a filmat pe Sorin Crișan în fața spitalului, după ce acesta fusese consultat de doctori și ieșise într-un scaun cu rotile deoarece avea un picior în ghips. Bărbatul spune că bodyguarzii l-au îmbrâncit, a căzut, s-a lovit la picior și n-a mai putut să meargă. Atunci l-au târât cu genunchii pe asfalt, iarbă și țărână până l-a încăperea unde l-au bătut. Îi este teamă și reclamă că polițiștii vor să-i protejeze pe angajații administratorului, care-i omul primăriei Galați, fiindcă nu au ținut cont că îi luaseră telefonul și brățara de intrare.

Într-adevăr, după cum reiese din comunicatul Poliției, anchetatorii s-au oprit la infracțiunea de „purtare abuzivă”. Nu tu „loviri și alte violențe”, nu „tentativă de tâlhărie” fiindcă îl deposedaseră de telefon și de brățara care dovedea că omul intrase acolo pentru că plătise.

Toate aceste infracțiuni ar fi fost de competența procurorului, dar e posibil ca să se fi ales încadrarea de „purtare abuzivă” ca să nu se mai ajungă la Parchet și dosarul să se rezolve de către Poliție. Și chiar dacă ar ajunge la procuror, atâta timp cât nu există o cercetare la fața locului, cu fotografii din încăperea în care a fost bătut tânărul, cu masa ruptă, cu fotografii criminalistice cu urmele loviturilor de pe corpul victimei, este greu de demonstrat culpa bodyguarzilor. Dar nu imposibil.

Sperăm ca alți șefi din Interne sau poate vreun procuror să ia în serios acest caz și să facă o cercetare judicioasă și dreaptă.

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: