Evenimentul Zilei > Actualitate > A doua noapte de Înviere în pandemie, la Timișoara. Mii de oameni au ieșit din case
A doua noapte de Înviere în pandemie, la Timișoara. Mii de oameni au ieșit din case

A doua noapte de Înviere în pandemie, la Timișoara. Mii de oameni au ieșit din case

Mii de credincioși au umplut aseară mare parte din piața Victoriei din Timișoara, oamenii participând la slujba de Înviere oficiată de ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului. Un cor de mii de inimi și voci i-au răspuns „Adevărat a Înviat!”.

Noaptea de Înviere la Timișoara, ca peste tot în țară, a fost despre afirmarea Minunii. Asumarea ei.  A fost despre înțelegere și credința că există o noimă în toate și că, în final, vom înțelege și va fi așa cum trebuie să fie. Adică bine. Și în capitala Banatului, ca în toate locurile din țară unde s-a oficiat slujba de Înviere,  oamenii au ajuns în număr neașteptat de mare. Cu miile. Și asta, după un an în care slujba precedentă, prima în pandemie, au oficiat-o preoții în fața unor lăcașuri de cult goale.

La Timișoara a bătut vântul și a dat să plouă, dar fenomenele meteo nu i-a speriat pe oameni. Ca niciodată,  cu miile  s-au alăturat procesiunii și au înconjurat biserica, ocrotind, fiecare cât a putut de bine, flacăra sfântă primită de la preoți. Simbol al mântuirii și credinței în renaștere. Și la Timișoara, ca de altfel pe întreg teritoriul României, a ajuns Lumina Sfântă de la Ierusalim.

Foto: Adrian Pîclișan

Citiți reportajul și vizionați fotografiile în Rețete și vedete.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: