Evenimentul Zilei > Social > A devenit mamă la vârsta de cinci ani. Cum a ajuns Lina Medina cea mai tânără mamă din lume
A devenit mamă la vârsta de cinci ani. Cum a ajuns Lina Medina cea mai tânără mamă din lume

A devenit mamă la vârsta de cinci ani. Cum a ajuns Lina Medina cea mai tânără mamă din lume

La începutul primăverii anului 1939, părinții au observat că fiica lor de 5 ani avea o burtă prea mare. De teamă ca umflătura să nu fi fost o tumoare, Tiburelo Medina și Victoria Losea și-au luat fetița și au plecat la un medic în Lima.

Însărcinată la doar cinci ani

Spre șocul părinților, medicul a descoperit că fiica lor, Lina Medina, era însărcinată în șapte luni. Iar pe 14 mai 1939, Medina a născut prin cezariană un băiețel sănătos. La 5 ani, șapte luni și 21 de zile, a devenit cea mai tânără mamă din lume. Până în ziua de azi, Medina nu a spus niciodată autorităților cine a fost tatăl, iar ea și familia ei încă evită să ofere un interviu.

În ciuda misterului care continuă să înconjoare cazul celei mai tinere mame din lume, au ieșit la iveală mai multe informații despre modul în care Lina Medina a rămas însărcinată – și despre cine ar fi fost tatăl.

Născută pe 23 septembrie 1933, într-unul dintre cele mai sărace sate din Peru, Lina Medina a fost unul dintre cei nouă copii ai familiei. Se crede că Medina avea o afecțiune genetică rară numită pubertate precoce, care face ca, corpul unui copil, să se transforme în cel al unui adult prea devreme. Băieții cu această afecțiune vor experimenta adesea o voce gravă, organe genitale mărite și păr facial. Fetele cu această afecțiune vor avea prima menstruație la o vârstă foarte fragedă.

Adesea, cauza pubertății precoce nu poate fi identificată. Cu toate acestea, studii recente au descoperit că fetele tinere care au fost abuzate sexual pot trece prin pubertate mai repede decât restul fetelor. Deci, există suspiciuni că pubertatea precoce ar putea fi accelerată de contactul sexual la o vârstă fragedă. În cazul Linei Medina, dr. Edmundo Escomel a raportat unui jurnal medical că a avut prima menstruație când avea doar opt luni. Cu toate acestea, alte publicații susțin că avea trei ani când a început să aibă menstruația.

A refuzat să acorde presei un interviu

O examinare ulterioară a Medinei, în vârstă de 5 ani, a arătat că ea avea deja sânii dezvoltați, șoldurile mai mari decât în ​​mod normal și creșterea osoasă avansată. Pubertatea precoce explică parțial modul în care Lina Medina a rămas însărcinată. La urma urmei, altcineva trebuia să o lase însărcinată.

Tiburelo, tatăl Medinei, care lucra ca argintar, a fost arestat pentru scurt timp pentru presupusul viol al copilului său. Cu toate acestea, el a fost eliberat atunci când nu s-au găsit dovezi sau declarații ale martorilor care să-l facă responsabil. La rândul său, Tiburelo a negat că și-ar fi violat fiica.

În anii care au urmat nașterii, unele agenții de presă au speculat că Medina ar fi fost atacată în timpul unor festivități care au avut loc în apropierea satului ei. Cu toate acestea, acest lucru nu a fost niciodată dovedit. Odată ce sarcina Linei Medina a devenit cunoscută, acest caz a atras atenția întregii lumi.

Sursa:You Tube

Ziarele din Peru au oferit, fără succes, familiei Medina mii de dolari pentru ca Lina să ofere un interviu. Între timp, au fost făcute oferte și din partea Statelor Unite ca familia să ofere un interviu, însă Medina și familia ei au refuzat să vorbească în public despre această poveste.

Copilul a crezut că este sora lui

Doar două fotografii erau făcute cu Medina în timp ce era însărcinată. Și doar una dintre acestea  a fost publicată vreodată. De asemenea, dosarul ei conține numeroase relatări ale medicilor care au tratat-o, precum și radiografii ale abdomenului ei, care arată oasele unui făt în curs de dezvoltare în interiorul corpului ei. Analizele de sânge i-au confirmat și sarcina.

Lina Medina pare să fi primit îngrijiri medicale bune, mai ales pentru timpul și locul în care a trăit. Nașterea băiețelului a fost făcută printr-o operație de cezariană deoarece în ciuda șoldurilor sale mari, i-ar fi fost dificil să nască un copil natural. Copilul a fost numit Gerardo, după medicul care a examinat-o pentru prima dată pe Medina.

La doi ani de la naștere, un specialist în educația copiilor de la Universitatea Columbia, pe nume Paul Koask, a primit permisiunea de a vizita familia. Koask a descoperit că cea mai tânără mamă din lume era o ființă mult prea inteligentă. Un obstetrician pe nume Jose Sandoval, care a scris o carte despre cazul Medina, a spus că Medina prefera adesea să se joace cu păpușile ei decât cu copilul. Cât despre Gerardo însuși, el a crescut crezând că Medina era sora lui mai mare. A aflat adevărul când avea 10 ani.

Cu toate că a fost sănătos pe parcursul vieții sale, Gerardo a murit relativ tânăr, la doar 40 de ani, în 1979, cauza morții fiind o boală a oaselor. În ceea ce o privește pe Lina Medina, nimeni nu știe dacă aceasta mai trăiește. Pentru a putea merge la școală, aceasta a lucrat ca asistentă, iar la începutul anilor 1970 s-a căsătorit cu un bărbat pe nume Raul Jurado și a născut cel de-al doilea copil, la vârsta de 30 de ani.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.