Evenimentul Zilei > Actualitate > A condus un autocar plin, pe contrasens, pe autostradă! Șoferul român care a pus în pericol viața a 51 de pasageri a fost arestat
A condus un autocar plin, pe contrasens, pe autostradă! Șoferul român care a pus în pericol viața a 51 de pasageri a fost arestat

A condus un autocar plin, pe contrasens, pe autostradă! Șoferul român care a pus în pericol viața a 51 de pasageri a fost arestat

Vineri seara, polițiștii din Limburg, Olanda, au avut parte de un incident cu totul unic. Un șofer român de autocar a ascultat GPS-ul și a mers pe contrasens, pe autostradă. Acesta a pus în pericol viața a altor 51 de români, pasageri, dar și tuturor participanților la trafic. Din fericire pentru aceștia, au scăpat fără vreun incident. Din păcate pentru șofer, autoritățile nu au crezut în povestea lui și l-au arestat.

Informația cu privire la pățania românilor a fost publicată în cotidianul regional Limburger. 51 de români călătoreau într-un autocar, condus de către un cetățean român. Acesta susține că a respectat indicațiile oferite de GPS, deoarece nu cunoștea drumul. În acest mod a ajuns să meargă pe contrasens, pe o autostradă din Olanda, și să pună în pericol viața tuturor participanților la trafic. Din fericire, nu a fost produs un accident, iar asta se datorează celorlalți participanți la trafic care au reușit să evite autocarul. Polițiștii au venit la fața locului, după ce mai mulți șoferi au semnalat incidentul.

Șoferul a încercat din răsputeri să le explice autorităților de ce se află pe contrasens, însă a fost arestat în cele din urmă. Autocarul condus de acesta a circulat mai mulți kilometri pe contrasens, pe autostradă. Din fericire, o tragedie a fost evitată datorită celorlalți participanți la trafic, care au reușit să îl evite. Un camionagiu, care circula regulamentar, a mărturisit că a reușit să evite autocarul plin cu români în ultimul moment.

Sursa foto: Facebook Poliția din Limburg

După ce mai mulți șoferi au semnat poliția cu privire la incidentul de pe autostradă, în cele din urmă și-a dat seama și șoferul român că ceva nu este în regulă. Când au ajuns la locul cu pricina, autoritățile au găsit autocarul pe banda a doua a autostrăzii, cu avariile în funcțiune. Imaginile cu autocarul aflat pe contrasens și povestea românului au fost publicate pe pagina de Facebook a Poliției din Limburg. Pentru fapta sa, șoferul a fost arestat și acuzat de provocarea unui pericol de moarte pe drumurile publice, conform articolului 5 din Legea batavă a circulației rutiere.

Polițiștii rutieri au fost obligați să oprească traficul de pe autostradă câteva zeci de minute, astfel încât autocarul să poată întoarce în siguranță și să fie îndreptat în direcția de mers corectă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.