Evenimentul Zilei > Actualitate > A apărut un test minune care salvează milioane de vieți. Medicii din SUA deja îl folosesc
A apărut un test minune care salvează milioane de vieți. Medicii din SUA deja îl folosesc

A apărut un test minune care salvează milioane de vieți. Medicii din SUA deja îl folosesc

Specialiștii au găsit un leac pentru cancer. A apărut un test minune care poate depista 50 de tipuri de cancer înainte de apariția primelor simptome. În România ajunge în doar 2-3 ani.

Cancerul este principala cauză de deces la nivel monadial, dar a ieșit soarele în viața bolnavilor de această boală cruntă. Un nou test revoluționar a apărut pe piață și poate depista 50 de tipuri de cancer înainte de apariția primelor simptome. În Marea Britanie a început cel mai mare studiu pentru a vedea îmbunătățirile pe care testul le aduce. SUA deja a început să îl folosească, iar în România o să fie valabil în 2-3 ani.

O singură înțepătură poate salva un om de la o viață plină de chin

Stuart Reed, medic: Are calitatea că detectează aceste 50 de tipuri de cancer în faza incipientă a stadiului 1 şi este recomandat tuturor celor cu risc ridicat de a face cancer. Ideea le-a venit oamenilor de ştiinţă americani, după ce au observat în sânge fragmente de celule genetice cu compoziţii chimice suspecte. În momentul în care au analizat modificările, au ajuns la concluzia că ele apar în cazul unui pacient care are cancer sau care ar putea avea cancer. Şi-au dat seama atunci că sunt în faţa unei descoperiri uriaşe.

Megan Hall, director de comunicare Grail: Sunt doar 5 tipuri de screening recomandate pentru cancer în acest moment. Ele acoperă cancerul de sân, colorectal, de prostată, cervical şi la pacienţii cu risc crescut, cel pulmonar. Dar există peste 100 de tipuri de cancer.

Femeia care a inventat testul și-a pierdut tatăl după ce s-a îmbolnăvit de cancer la pancreas

Julia Feygin este un medic care a ajutat la finalizarea testului împotriva cancerului. După ce tatăl ei s-a îmbolnăvit de cancer la pancreas, aceasta a vrut să găsească un leac pentru toată populația.

Julia Feygin, medic: Putem detecta cu acurateţe foarte mare unde în corp este cancerul. Medicii pot astfel să pună un diagnostic mult mai eficient, dacă au şi aceste indicaţii.

Steve Lipshetz, activist: În viitor, un astfel de test de sânge îmi poate salva copiii.

Testul ajunge în România

Directorul Oncogen din Timișoara anunță că o să apară testul și în România.

Virgil Păunescu, director Oncogen Timişoara: O să vină, l-au anunţat şi o să vină. Probabil, nu ştiu, într-un an, doi, trei. În cancerul de sân, în stadiul 1 este 95 % vindecabil, stadiul 2 este 80% vindecabil, stadiul 3 este 60% vindecabil, stadiul 4….

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: