Evenimentul Zilei > International > A apărut o nouă tulpină de coronavirus. Autoritățile sunt în alertă maximă. Zeci de copii și adulți au fost infectați
A apărut o nouă tulpină de coronavirus. Autoritățile sunt în alertă maximă. Zeci de copii și adulți au fost infectați

A apărut o nouă tulpină de coronavirus. Autoritățile sunt în alertă maximă. Zeci de copii și adulți au fost infectați

O tulpină total diferită de orice se cunoaște până acum a fost depistată la o școală din Franța. Mai multe persoane s-au infectat, răspândirea este ținută sub control.

A fost depistată o nouă tulpină SARS-CoV-2 a fost depistată de oamenii de știință. Mutația a apărut la persoane care activează la Şcoala Mona Ozouf din comuna Bannalec, în departamentul francez Finistère, după cum anunță jurnaliștii de la publicația „Le Figaro”.

Noua tulpină a fost depistată la o școală dintr-o mică localitate din Franța

Această nouă variantă, care este foarte diferită de celelalte, a fost identificată în luna octombrie într-o școală din Finistère. Optsprezece elevi și șase adulți au fost infectați, înainte ca răspândirea bolii să poată să fie ținută sub control.

Optsprezece copii și șase adulți au fost contaminați, primele cazuri datând din ziua de 15 octombrie în școala Mona Ozouf din micul oraș aflat în Hexagon. La început au fost închise două din cele douăsprezece săli de clasă ale școlii, apoi încă două, apoi trei.

Autoritățile sanitare au întârziat să identifice această nouă variantă, foarte diferită de cea observată anterior. „Această întârziere a fost o greșeală”, a spus un important personaj din domeniul Sănătății franceze, care a fost citat de Le Télégramme. Dar, potrivit ARS Bretagne, situația este în prezent sub control.

Și în România, specialiștii se temeau că ar putea să apară o tulpină necunoscută

Luna trecută, s-a vorbit și în România despre pericolul apariției unei tulpini. Din cauza numărului foarte mare de infectări, apărute pe fondul procentului mic de cetățeni vaccinați.

„În momentul de față, pacienții se prezintă în triajului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași cu forme ale bolii COVID-19. Se inițiază tratamentul, internarea pacientului, iar la intervale relativ scurte de timp – de jumătate de oră – discutăm despre o (n.r. – evoluție) escaladată (n.r. – a simptomelor). Nu știm dacă sunt infectați neapărat cu varianta Delta sau cu (n.r. o tulpină mai agresivă, poate românească). Ne-am dori să nu existe așa ceva”, spunea managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Alin Roșu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: