A apărut motivul pentru care Messi a primit „Balonul de Aur” la CM 2014

A apărut motivul pentru care Messi a primit „Balonul de Aur” la CM 2014

Gerard Houllier, membru al Comitetului Tehnic al FIFA, a vorbit despre decizia celor 13 membri care l-au votat pe Lionel Messi ca fiind cel mai bun fotbalist al turneului final din Brazilia

„Înţeleg că decizia a surprins, pentru că toţi îşi amintesc repriza a doua făcută de Messi în finala cu Germania. Noi, cei din Comisie, am analizat toate partidele şi am considerat că el a fost cel mai important jucător pentru echipa sa. A disputat finala, una dintre condiţiile pentru a spera la acest trofeu.

Messi a fost mai mult decât decisiv în primele patru meciuri de la Mondial. În semifinala cu Olanda a transformat primul penalty. Analiza ţine cont şi de faptul că Messi a fost căpitan al unei echipe unite, o echipă ai cărei fotbalişti au jucat bine împreună. E ceva ce nu mai văzuserăm de foarte mult timp la naţionala Argentinei. Messi a fost mai mult decît cheia naţionalei sale. Pentru mine, el merită din plin acest Balon de Aur primit, şi-a dus echipa în finală”, a declarat Houllier.

De-a lungul timpului, Gerard Houllier (66 de ani) a fost tehnicianul formaţiilor PSG, Liverpool, Olympique Lyon şi Aston Villa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lista completă a celor 13 membri:

Gerard Houllier (Franţa) Gines Melendez (Spania) Gabriel Humberto Calderón (Argentina) Raul Arias (Mexic) Ricki Herbert (Noua Zeelandă) Abdel M. Hussein (Sudan) Ka Ming Kwok (Hong Kong) Ionuţ Lupescu (România) Tsuneyasu Miyamoto (Japonia) Sunday Oliseh (Nigeria) Mixu Paatelainen (Finlanda) Jaime Rodríguez (El Salvador) Theodore Whitmore (Jamaica)