Evenimentul Zilei > International > A ajuns de la propria nuntă direct în spatele gratiilor. Mâna dreaptă a liderului Clanului Golfului a fost arestat. VIDEO
A ajuns de la propria nuntă direct în spatele gratiilor. Mâna dreaptă a liderului Clanului Golfului a fost arestat. VIDEO

A ajuns de la propria nuntă direct în spatele gratiilor. Mâna dreaptă a liderului Clanului Golfului a fost arestat. VIDEO

Un traficant de droguri din Columbia s-a trezit cu invitați surpriză la propria nuntă. Chiar înainte de a spune „Da”, a fost arestat de procurori în fața preotului și a miresei. Se spune că bărbatul ar fi mâna dreaptă a liderului Clanului Golfului. 

Procurorii l-au asaltat pe Luis Daniel Santana Hernández, în vârstă de 24 de ani, chiar în ziua nunții sale. Înainte de a jura dragoste pe viața miresei, oamenii legii l-au arestat și l-au transferat, ulterior, după gratii. Traficantul de droguri a fugit din fața justiției încă din anul 2017.

Musafiri neașteptați la nuntă. Membru al Clanului Golfului, arestat în fața altarului

Traficantul de droguri Luis Daniel Santana Hernández, zis și Machete, a fost arestat într-o biserică din Antioquia, Columbia, după ce s-a ascuns de oamenii legii timp de aproximativ patru ani. Bărbatul este membru al Clanului Golfului și a stat ascuns în vestul departamentului Antioquia din Columbia.

Anchetatorii au informații potrivit cărora Machete este mâna dreaptă a liderului clanului, Edwin Román Velásquez Baye și ar urma să iasă din ascunzătoarea sa pentru a se cununa religios cu femeia pe care o iubește.

„Machete era responsabil de aprovizionarea cu arme, executarea omuciderilor și trafic de droguri în vestul Antioquia”, au transmis anchetatorii, potrivit Antena3.

Procurorii l-au arestat, astfel, în fața altarului, iar bărbatul nu a opus rezistență.

Al doilea om din clanul Golfului, omorât și înlocuit 

Clanul Golfului reprezintă cea mai mare bandă criminală din Columbia, fiind formată din foști membri ai unei miliții demobilizate în anul 2006. Clanul și-a arătat, în urmă cu mai mulți ani, intenția de a ajunge la un acord cu Guvernul. Președintele columbian a transmis, atunci, un mesaj pentru toți cei care vor continua să comită infracțiuni.

„Vor sfârși într-un mormânt sau într-o închisoare, de aceea să renunțe și să se supună justiției”, a transmis șeful statului columbian. Nu a durat foarte mult timp, iar mâna dreaptă a liderului Clanului Golfului a fost omorât.

Este vorba despre Luis Orlando Padierna Peńa, poreclit „Anglia”. Acesta a fost ucis într-o operațiune a forțelor de securitate, potrivit președintelui Juan Manuel Santos.

Ulterior, bărbatul a fost înlocuit cu tânărul Luis Daniel Santana Hernández, în vârstă de 24 de ani, care a fost arestat în ziua nunții. Autoritățile din Columbia sunt de părere că bărbatul a luat locul lui „Anglia” și este, în prezent, mâna dreaptă a liderului Clanului Golfului.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: