Evenimentul Zilei > Politica > Se lansează un o nouă formațiune pentru sprijinirea micilor producători. Proiect de țară: „Hrană, Apă, Energie”
Se lansează un o nouă formațiune pentru sprijinirea micilor producători. Proiect de țară: „Hrană, Apă, Energie”

Se lansează un o nouă formațiune pentru sprijinirea micilor producători. Proiect de țară: „Hrană, Apă, Energie”

O nouă mișcare își face loc pe eșicherul politic românesc. Călin Georgescu, preşedintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma, revine în forță și va lansa, vineri,  mișcarea „Pământul Strămoșesc”

„Vom reconstrui tot ce ne va sta în putință, pentru a ajuta țara să se ridice ca stare de spirit. Vom reface podețe, gospodării țărănești, hambare, livezi etc., totul pentru a sprijini țăranul român, micul producător român sau frumosul și firescul oriunde au fost călcate în picioare”, a declarat Călin Georgescu, Președintele Asociației „Pământul Strămoșesc”.

Mișcarea „Pământul Strămoșesc” este menită să pună în aplicare proiectul de țară: „Hrană, Apă, Energie”. „Țelul nostru pe termen mediu și lung este ridicarea României, prin crearea de rețele solide de mici producători și meșteșugari, a unei cooperații moderne ancorate în principiile demnității și cooperării, prin organizarea de activități, inclusiv culturale, care pot ridica poporul din starea de abandon în care se află”, a mai adăugat Călin Georgescu.

Preşedinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma.

Călin Georgescu a fost în perioada 1997-2013 director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă. În 2013 a devenit preşedinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma.

A mai fost secretar general în Ministerul Mediului și director al Directiei Organizații Economice Internaționale în Ministerul Afacerilor Externe. În presă, numele său a mai apărut ca reprezentant al Programului Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

În luna decembrie 2020, Călin Georgescu a fost propunerea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) pentru funcția de prim-ministru, la consultările  președintele Klaus Iohannis.

Cine este Călin Georgescu

Dr. Călin Georgescu s-a născut pe 26 martie 1962, în București. Este expert internațional în dezvoltare durabilă. După 1993 își desăvârșește educația în SUA și activează în sistemul Națiunilor Unite timp de aproape 20 de ani. A deținut înalta funcție de Raportor special al ONU pentru deșeurile toxice. A fost membru al Clubului de la Roma Internațional  și  președinte al Clubului de la Roma pe Europa, Centrul European de Cercetare.

Coordonator al proiectului Guvernului României: Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă în 1999 și în 2008. Director executiv, între anii 2010-2013, al Centrului Național pentru Dezvoltare Durabilă din București. Nu a fost și nu este membru de partid.

Este autorul mai multor cărți  despre perspectivele  evoluției  social-economice  a României și coautor al unor studii de strategie națională privitoare la mediul înconjurător și dezvoltare sustenabilă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: