Evenimentul Zilei > Actualitate > Voiculescu se bate cu Mazăre şi cu PNL pentru Transporturi
Voiculescu se bate cu Mazăre şi cu PNL pentru Transporturi

Voiculescu se bate cu Mazăre şi cu PNL pentru Transporturi

Trustul patronat de Dan Voiculescu îl atacă pe un apropiat al liderilor PNL. Miza: obţinerea unor posturi cheie în Ministerul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor, una dintre cele mai bănoase instituţii de stat, a devenit ţinta partidelor aflate la guvernare.
În timp ce PNL şi-a adjudecat ministerul, în urma negocierilor purtate cu PSD şi PC, liderul conservatorilor, Dan Voiculescu, vrea mai multe posturi la drumuri.
În plus, Radu Mazăre şi-a pus om cheie în minister: Valentin Preda-fostul consilier al primarului Constanţei şi actual secretar de stat- despre care surse din cadrul instituţiei spun că ar conduce, de fapt, ministerul.
Pe de altă parte, surse din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) au explicat, pentru EVZ, că Dan Voiculescu vrea să-şi pună mai mulţi oameni cheie în Compania Naţională, dar şi în ministerul Transporturilor.
Nelu Iordache, folosit ca armă de Voiculescu

Atât posturile TV, cât şi publicaţiile care fac parte din trustul patronat de Dan Voiculescu au început o campanie acerbă împotriva omului de afaceri Nelu Iordache, patronul firmelor Blue Air şi Romstrade, un apropiat al lui Crin Antonescu, dar şi al altor lideri liberali, printre care se numără şi Ludovic Orban, potrivit unor surse din cadrul PNL.
Nelu Iordache a fost acuzat, în ultimele zile, de către publicaţia "Jurnalul Naţional", dar şi la Antena 3, că a câştigat licitaţii cu ajutorul unor documente false. Omul de afaceri nu a putut fi contactat ieri pentru a comenta acuzaţiile aduse de publicaţiile trustului Intact.
La "Transporturi", Nelu Iordache – patronul companiei Blue Air – este o figură influentă, iar Voiculescu doreşte să schimbe acest lucru, susţin surse din cadrul Ministerului Transporturilor.
Antonescu nu îl mai vrea pe Ovidiu Silaghi

Nici actualul ministru liberal al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, nu stă confortabil în fotoliu. Crin Antonescu vrea să-l schimbe din funcţie, pe motiv că l-a invitat pe fostul prim-ministru, Călin Popescu Tăriceanu, la deschiderea circulaţiei pe autostrada Bucureşti-Ploieşti, alături de premierul Victor Ponta.
Numai că, PNL nu a reu şit încă să pună pe hârtie un alt nume, nu vor să piardă portofoliul, iar de Ludovic Orban nici nu vor să audă mai-marii liberali, pe motiv că mandatul de ministru al Transporturilor al acestuia a fost unul "fără rezultate prea multe şi bune".
Citiţi şi:

  • Le Monde: Dan Voiculescu, "Rasputin de Bucureşti"
  • "Antenele" atacă principalul sponsor al PNL-ului. Miza: posturile-cheie de la Transporturi
  • Recomandare stranie a lui Voiculescu către PC: "Să lăsăm liderii USL să poarte răspunderea lucrurilor în continuare"