Vasile Dâncu: "Cei 7,4 milioane. Splendoarea şi mizeria condiţiei de alegător"

Vasile Dâncu: "Cei 7,4 milioane. Splendoarea şi mizeria condiţiei de alegător"

Sociologul Vasile Dâncu a făcut o analiză a referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu

"Nu s-a scris destul despre mizeria şi splendoarea condiţiei de alegător. Când vin alegerile, alegătorul este rege, cel puţin pentru această perioadă . I se dedică ode şi devine fluviu pentru băile de mulţime în care se purifică politicienii, un fel de Iordan care se revarsă din patru în patru ani pe câmpiile arse ale politichiei. I se dedică discursuri pasionale, se plânge de dragul lui şi se depun jurăminte de credinţă. Chiar şi cei mai cinici candidaţi uită că la o bere le spun electorilor «bizoni care înghit orice» şi îşi aduc aminte brusc că "electoratul nu este un prost, el este mama ta şi soţia", îşi începe analiza Vasile Dâncu, postată pe blogul său.  În opinia sa, pentru USL cei 7,4 milioane de români care au votat la "DA" la referendumul pentru demiterea preşedintelui sunt "potenţial fantastic" pentru toamna electorală şi "au devenit o ţintă de comunicare". "Despre ei toată lumea vorbeşte în fiecare minut la radio şi tv, cum au fost învinşi ei de către invadatorii europeni şi de slugile lui Băsescu de la CCR. Au venit politicienii să le ceară să se revolte în masă, alţii să îi fugărească pe procurorii care au invadat satele ca lăcustele, unii le explică zilnic cât de frustraţi trebuie să fie pentru această falsificare a democraţiei.

Jurnaliştii îi sperie că vor fi călcaţi de DNA, mai rămâne ca să vină cineva cu sloganul vechi al lui Traian Băsescu, de pe vremea când şi Domnia Sa invoca Poporul la greu: Nu pot ei ancheta, cât putem noi vota! În spatele meu sunt 7,4 milioane spune un politician scoţând pieptul, iar un altul din tabăra cealaltă îmi scrie pe mail că, în viziunea sa, au votat doar tembelii, hoţii şi fraierii pentru a da jos un preşedinte (neprihănit, se gândea poate omul).

Pentru jurnaliştii lui Felix şi pentru cei mai apropiaţi guvernului actual, cei 7, 4 milioane sunt, cum recunoştea Badea, un potenţial de audienţă care aduc venituri şi salariu. Clar că trebuie cocoloşiţi în fiecare seară şi ţinuţi la cald până la alegerile care sunt aproape", scrie Vasile Dâncu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Puteţi citi întreaga analiză AICI.