Evenimentul Zilei > Economie > Vă vine să credeţi? Italienii fumează ţigări româneşti
Vă vine să credeţi? Italienii fumează ţigări româneşti

Vă vine să credeţi? Italienii fumează ţigări româneşti

Cele mai mari exporturi din România către Italia sunt realizate de producătorul de ţigări Philip Morris, urmat de compania de electronică Flextronics Manufacturing şi producătorul auto Automobile Dacia, potrivit datelor prezentate de Dan Gherguţ, consilier al preşedintelui Institutului Naţional de Statistică (INS), citat de Agerpres.

Pe celelalte locuri se situează Benrom, din judeţul Sibiu, Siliken Manufacturing din judeţul Timiş, Silcotub din Sălaj, Samsung Electronics Magyar, din Bihor, IRCA Spa din Bucureşti, Rolana Tex din Botoşani şi Italtextil Sarata din judeţul Bistriţa – Năsăud.

În ceea ce priveşte importatorii, pe primul loc se situează tot Flextronic Manufacturing Europe, din Timiş, urmată de Pirelli Tyres România, din judeţul Olt, şi de Automobile Dacia din judeţul Argeş.

Pe locurile următoare se situează IRCA Spa, Benrom Samsung C & T Deutschland GMBH, din municipiul Bucureşti, apoi Cord România, Inkasso JOBS, din Constanţa Westwood – Intrafin, din Bucureşti, iar pe locul 10, Silcotub.

Potrivit datelor INS, în semestrul I al anului 2012 Italia ocupa locul 2 în topul ţărilor partenere la import reprezentând 11,5% în total importuri, iar la export 12,4% în total. De asemenea, în perioada 2008-2011 Italia ocupa tot locul doi în ceea ce priveşte importurile şi exporturile.