Evenimentul Zilei > Actualitate > Un român sprijinit de celebrul fotbalist Andrei Şevcenko să ajungă parlamentar în Ucraina
Un român sprijinit de celebrul fotbalist Andrei Şevcenko să ajungă parlamentar în Ucraina

Un român sprijinit de celebrul fotbalist Andrei Şevcenko să ajungă parlamentar în Ucraina

Iurie Levcic (43 de ani), preşedintele Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti din Cernăuţi, candidează pentru Parlamentul Ucrainei şi este sprijinit în campania sa chiar de celebrul fotbalist Andrei Şevcenko, ucraineanul care a făcut istorie la Dinamo Kiev, AC Milan şi Chelsea Londra.

Cei doi s-au întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute la Cernşu, la o acţiune românească organizată de ONG-ul românului.

Iurie Levcic este membru al partidului „Ucraina – Înainte!”, iar fostul mare fotbalist vicepreşedinte al acestei formaţiuni.

Andrei Şevcenko s-a arătat plăcut impresionat de muzica şi obiceiurile tradiţionale din Bucovina şi a ţinut să-şi facă o fotografie cu fetiţele care au urcat pe scenă, îmbrăcate în costume populare din zona Bucovinei.

Dacă Iurie Levcic nu are şanse mari să ajungă parlamentar cu formaţiunea din conducerea căreia face parte fostul căpitan al naţionalei Ucrainei, partidul „Ucraina – Înainte!” fiind devansat de alte formaţiuni în preferinţele ucrainenilor, românul speră că va ocupa un loc în parlamentul ucrainean chiar cu sprijinul conaţionalilor săi care trăiesc în zona Cernăuţi.

Levcic candidează şi ca independent în Colegiul Electoral 203, colegiu unde din 180.000 de persoane, 125.000 sunt români şi trăiesc în trei raioane româneşti: Noua Suliţa, Hliboca şi Ţinutul Herţa.

„Comunitatea românească are nevoie de reprezentare la nivel central în Ucraina, iar dacă vor fi mai mulţi membri ai românilor la Kiev cu atât mai bine. Iar românii care trăiesc în Bucovina de Nord au nevoie ca cineva să le asculte şi să le rezolve problemele, care nu sunt deloc puţine sau uşor de rezolvat”, a declarat Iurie Levcic.