Evenimentul Zilei > International > Un deputat francez vrea renegocierea tratatelor UE, pentru expulzarea românilor fără bani
Un deputat francez vrea renegocierea tratatelor UE, pentru expulzarea românilor fără bani

Un deputat francez vrea renegocierea tratatelor UE, pentru expulzarea românilor fără bani

Deputatul Philippe Meunier, secretarul naţional UMP (Uniunea pentru o Mişcare Populară, de dreapta) pentru libertăţile civile, a declarat, ieri, că preşedintele socialist Francois Hollande "ar trebui să ceară o renegociere a tratatelor europene" pentru a "permite expulzarea românilor fără resurse".

Reprezentantul Dreptei populare (aripa dreaptă a UMP), parlamentar de Rhone, susţine că locuitorii din acest departament şi „din oraşele franceze afectate de acest flagel cer guvernului să-şi asume responsabilitatea pentru a pune capăt cartierelor de magherniţe, cerşetoriei agresive şi numărului mare de spargeri şi furturi”, relatează cotidianul „Le Liberation”.

„Francois Hollande ar trebui să ceară Europei renegocierea tratatelor, pentru a permite expulzarea românilor fără mijloace de pe teritoriul nostru naţional”, subliniază Meunier, în declaraţia sa. Astăzi, cetăţenii României, ţară membră a UE, nu pot fi expulzaţi de pe un teritoriu membru al Uniunii.

Parlamentarul UMP a explicat, pentru AFP, că poziţia sa este similară celei a fostului preşedinte Nicolas Sarkozy, care a propus revizuirea tratatelor în anul următor alegerilor prezidenţiale.

În ultimele zile, mai multe tabere ilegale de romi au fost evacuate din Franţa, în timp ce zeci de locuitori ai acestora, care beneficiază de ajutor umanitar pentru întoarcere, sunt trimişi la Lyon pentru a fi repatriaţi în România.