Evenimentul Zilei > Actualitate > PDL: „Grupuri infracţionale organizate acţionează la Externe şi Interne pentru reducerea numărului de alegători cu 2 milioane”
PDL: „Grupuri infracţionale organizate acţionează la Externe şi Interne pentru reducerea numărului de alegători cu 2 milioane”

PDL: „Grupuri infracţionale organizate acţionează la Externe şi Interne pentru reducerea numărului de alegători cu 2 milioane”

Cristian Boureanu a averizat , în cadrul unei conferinţe de presă, că PDL deţine informaţii conform cărora se încearcă reducerea numărului de alegători. Mai concret, la Ministerul Afacerilor Externe se pregăteşte radierea de pe listele electorale a unui număr de 3.180.000 de români, dintre care numai 470.000 în Statele Unite.

În ţară liderii USL exercită presiuni asupra funcţionarilor din primării şi din cadrul MAI pentru reducerea listelor electorale, preconizându-se a se ajunge la 2,5 milioane de români care nu mai au dreptul să figureze pe listele permanente.

Concret, puciştii intenţionează să arunce o "perdea de fum" care totalizează aproape 7 milioane de alegători ce pot fi radiaţi de pe liste, pentru ca în final să reducă numărul acestora cu numai 2 milioane pentru a le ieşi calculele de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.
Fără a se respecta prevederile legale şi fără a se consulta acte de indentitate se preconizează, mai ales pe baza unor declaraţii verbale, să fie scoase de pe liste personae care şi-au schimbat domiciliul, s-au căsătorit sau au divorţat şi şi-au schimbat numele sau români care au actele expirate.

În acest sens, PDL face un apel către funcţionarii cinstiţi să nu se lase atraşi în aceste acte ilegale cu consecinţe penale.

Ponta, Stroe şi Duşa vor fi daţi în judecată

Conducerea PDL va depune o plângere penală împotriva lui Ponta, Stroe şi Duşa, considerând că aceştia s-au cosntituit într-un grup infracţional care încearcă să denatureze rezultatul referendumului. Boureanu a mai vorbit despre declaraţiile contradictorii ale chestorului Manoliu care în ziua de 15 august a pus la dispoziţia Parlamentului liste cu numărul exact de personae cu drept de vot din România şi o săptămână mai târziu, la o solicitate similară a Curţii Constituţionale nu a mai răspuns.
Radu Stroe aruncă România în suspans
Ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, a declarat duminică, la sediul MAI, că au fost primite toate datele cerute administraţiilor locale şi că sunt modificări majore în listele electorale permanente care ar putea ”răsturna” situaţia.
Întrebat de un jurnalist dacă rezultatele acestor demersuri pot răsturna situaţia de la Curtea Constituţională, ministrul delegat al Administraţiei a răspuns: "Da".
Radu Stroe a mai spus că, în cadrul procesului de actualizare a listelor, au fost depistate persoane cu actele de identitate expirate "nu de o lună, două, ci de doi, cinci sau şapte ani".

Ministrul delegat al Administraţiei, Radu Stroe, a declarat, sâmbătă, că peste 65% din datele privind listele electorale permanente "au venit" din teritoriu. Legat de eventuale schimbări majore care ar putea apărea, acesta a spus că "va fi interesant".

"Sperăm ca mâine să începem centralizarea datelor. Luni va trebui să avem totul gata, „capacul la lucrare", a spus Stroe, după o şedinţa desfăşurată sâmbătă la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

CITIŢI ŞI:

  • RADU STROE: „Au venit peste 65% din datele din teritoriu legate de listele electorale. VA FI INTERESANT!”
  • MIRCEA DUŞA: „Datele cu listele electorale permanente vor fi trimise luni”