Evenimentul Zilei > Actualitate > Tensiunile dintre PSD şi PNL iau amploare
Tensiunile dintre PSD şi PNL iau amploare

Tensiunile dintre PSD şi PNL iau amploare

Pentru a nu-şi asuma eşecul, liderii USL se atacă în public pe tema privatizării Oltchimului.

Eşecul privatizării Oltchim îi întoarce pe liberali şi PSD-işti unii împotriva celorlalţi. Liberalii dau vina pe ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, pentru situaţia creată. Liderul PSD, Victor Ponta l-a atacat pe fostul ministru al Economiei, liberalul Varujan Vosganian, precum şi pe şeful OPSPI, Remus Vulpescu.
Ultimatum pentru Vulpescu
În şedinţa de guvern de ieri, Ponta l-a avertizat pe Vulpescu că va fi dat afară dacă "nu va vorbi mai puţin şi nu va explica mai mult" situaţia de la Oltchim. Nici Varujan Vosganian nu a scăpat de reproşurile lui Ponta, după ce fostul ministru al Economiei a criticat, pe blog, modul în care s-a desfăşurat privatizarea Oltchim.
"L-am auzit pe fostul ministru de finanţe spunând de ce nu am amânat licitaţia. Totuşi, de la un fost ministru de finanţe, care ştie ce înseamnă discuţia în boardul FMI a scrisorii de intenţie mă aşteptam la ceva mai mult, recunosc. Dar, mă rog, fiecare la nivelul său", a replicat Ponta.
Sociologul Vasile Dâncu a intervenit şi el în această dispută din USL. El a scris pe blog că implicarea lui Dan Diaconescu în privatizarea Oltchim nu ar fi fost posibilă fără "imensa prostie generală din satul cu miniştri" şi prestaţiei mass media.
În tabăra liberalilor, vicepreşedintele Dan Radu Ruşanu a condus ostilităţile împotriva ministrului de Finanţe, Florin Georgescu, propus de PSD. În opinia sa, situaţia de la Oltchim ar fi alta, dacă Georgescu ar fi acordat acum trei luni o garanţie de stat de 40-50 milioane de euro pentru combinat.
Critici la adresa lui Georgescu au fost exprimate şi de alţi liberali, în ultima şedinţă a PNL. Ei erau decişi să-l cheme pe Georgescu la sediul USL pentru a-i cere explicaţii, după ce Georgescu a tăiat fondurile de la Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, conduse de liberali.
Mai mult, secretarul general adjunct al PNL, Dan Mihalache a avertizat că pe ministrul Finanţelor nu îl va prinde sfârşitul anului la conducerea instituţiei. El a afirmat că Georgescu nu are o răspundere politică, urmând să se întoarcă la Banca Naţională.
Citiţi şi:

  • Eşecul privatizării Oltchim înveninează relaţiile dintre PSD şi PNL. Liberalii, tot mai supăraţi pe Florin Georgescu
  • Dan Diaconescu joacă dur. Cere anularea unei datorii de jumătate de miliard de lei a Oltchim către stat
  • Daniel Dăianu: "Diaconescu nu trebuia să se califice la licitaţia Oltchim"
  • Cum a fost posibil: D.D. la Oltchim. Şase erori care au îngropat combinatul
  • MRU: Guvernul a încălcat la Oltchim memorandumul de privatizare
  • Blaga, despre Oltchim: Ponta îşi bate joc de un oraş şi de familiile de acolo
  • EVZ a avut dreptate! Remus Vulpescu a recunoscut convorbirea cu reprezentantul FMI pe tema Oltchim