Evenimentul Zilei > Actualitate > TOPEŞTE KILOGRAMELE şi te SCAPĂ de FOAME. Vezi cum funcţionează ORIGAMI-ul stomacal | VIDEO
TOPEŞTE KILOGRAMELE şi te SCAPĂ de FOAME. Vezi cum funcţionează ORIGAMI-ul stomacal | VIDEO

TOPEŞTE KILOGRAMELE şi te SCAPĂ de FOAME. Vezi cum funcţionează ORIGAMI-ul stomacal | VIDEO

Extrem de puţin invazivă, procedura, numită şi "pliere gastrică" presupune "împăturirea" stomacului, astfel încât să-şi reducă semnificativ volumul. Metoda ar putea trata obezitatea morbidă, una dintre cele mai acute probleme ale umanităţii la ora actuală.

Cel care a făcut incredibila descoperire este doctorul Santiago Horgan, directorul Institutului Metabolic din San Diego, un pionier al chirurgiei folosite pentru a trata obezitatea morbidă. Acesta a explicat că procedura este o alternativă sigură la operaţiile „de slăbit” de genul bypass-ului gastric, cu o rată a mortalităţii de până la 15% şi complicaţii grave precum hemoragii, infecţii şi ulcere.
Împăturind stomacul în stil origami, îi putem reduce capacitatea chiar şi cu 70%. Pacienţii vor slăbi, aşadar, circa 1-2 kilograme pe săptămână, cu efort minim„, a explicat Horgan. În timpul intervenţiei laparoscopice, nu mai lungă de o oră, pacientului i se fac câteva incizii prin care doctorul poate pătrunde să manevreze stomacul. În funcţie de mărimea organului, chirurgul poate face una sau două pliuri, iar cicatricile dispar în câteva săptămâni.
Efectul imendiat este de reducerea bruiscă a apetitului, fără a implica însă restricţii alimentare. Mai mult, cei operaţi au constata efecte secundare benefice precum reducerea simptomelor de hipertensiune, a celor de diabet şi chiar depresie. Interesant este şi că metoda este reversibilă, dacă oamenii se întorc la obiceiurile nesănătoase de viaţă.
<iframe src="http://www.youtube.com/embed/0ZCh0kke8dY" width="640" frameborder="0" height="360"></iframe>

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.