Evenimentul Zilei > Actualitate > Sindrofie electorală de 240.000 €, marca Oprişan
Sindrofie electorală de 240.000 €, marca Oprişan

Sindrofie electorală de 240.000 €, marca Oprişan

Cu banii aceştia, baronul de Vrancea putea asfalta câteva străzi din Focşani, în cinstea Festivalului Vinului

Marian Oprişan nu-şi dezminte renumele de baron al judeţului Vrancea. Cu atât mai mult cu cât presa locală îl gratulează, în ultima vreme, cu titulatura de Mare Voievod al Ţării Vrancei.
Ca să rămână pe placul „supuşilor”, Oprişan a scos din bugetul local aproximativ un sfert de milion de euro pentru a organiza, în intervalul 18-21 octombrie, ediţia de anul acesta al Festivalului „Bachus”, dedicat producătorilor de vin din judeţ. Pentru această măreaţă sindrofie, cu un evident substrat electoral, suma alocată este de 1,1 milioane de lei (peste 240.000 de euro).
800.000 de lei le va da Consiliul Judeţean, condus de Marian Oprişan, iar Primăria Focşaniului, restul de 300.000 de lei. Reprezentanţii administraţiei spun că s-au alocat mai mulţi bani faţă de anii precedenţi şi a fost prelungită durata festivalului cu o zi, pentru că este vorba de o ediţie aniversară: 20 de ani de Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului.
Cu ce se vor delecta cei care vor trece prin piaţa centrală din Focşani? Expoziţie de măşti tradiţionale, dulceţuri, ghebe la murat şi caşcaval afumat, parade ale artiştilor cu picioroange, mascote uriaşe, fachiri, mimi, majorete, meşteri populari. În stilul deja consacrat, elevii vor fi scutiţi de ore şi aduşi să participe la festivităţi.
Concertele vor fi atracţia festivalului. Vor cânta muzică populară Laura Lavric sau Mioara Velicu, Mahala Rai Banda (muzică balcanică), iar muzică uşoară, Paula Seling, Lavinia, Alex, Hi-Q, Anda Adam, Andreea Bălan, Smiley, Andra, Corina, Connect- R şi piesa de rezistenţă Lou Bega, cu celebra sa „Mambo no. 5”.
1,1 milioane de lei este bugetul alocat de administraţia vrânceană Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului, „Bachus”