Evenimentul Zilei > Actualitate > Sclavii secolului XXI. Obligaţi să lucreze 17 ore pe zi
Sclavii secolului XXI. Obligaţi să lucreze 17 ore pe zi

Sclavii secolului XXI. Obligaţi să lucreze 17 ore pe zi

Proprietarii unei ferme de cartofi din Covasna şi-au obligat zilierii să culeagă recolta în genunchi timp de 17 ore pe zi, vreme de trei săptămâni.

Opt copii şi 17 femei şi bărbaţi din Slobozia (Vaslui) au fost înfometaţi, agresaţi şi înjosiţi de fermieri. Ei au fost amăgiţi să vină la muncă la ferma din Peteni în schimbul a 40 de lei/zi, trei mese şi cazare. La faţa locului, realitatea a fost însă sinistră. Le-au fost luate actele de indentitate şi telefoanele, după care au fost cazaţi într-un beci folosit pentru depozitarea cartofilor.
Dormeau cu şerpii
Mărturiile victimelor sunt cutremurătoare. „Nicidecum nu erau paturi pentru dormit oameni. Nici nu s-a pus problema de vreo pătură sau vreun cearşaf pe care să dormim, pereţii erau scorojiţi, mucegăiţi, un aer irespirabil, parcă eram într-o peşteră. Am văzut că din pereţi ieşeau nişte vietăţi, posibil şerpi sau şopârle şi ne-a fost foarte frică„, a povestit una dintre victime.

  • SCLAVI ÎN ROMÂNIA. Mărturii din „hotelul” ororilor: „Din pereţi ieşeau nişte vietăţi, posibil şerpi sau şopârle şi ne-a fost foarte frică”

Paznicul lor, Gheorghe Niţă, şi-a făcut simţită prezenţa atunci când l-a lovit pe unul dintre muncitori, care era supărat pe mâncarea proastă. „Vătaful” i-a înjurat şi i-a ameninţat pe zilieri, le-a spus că el are relaţii în tot Bacăul. „A început să ţipe şi să ne spună că pe el nu-l interesează absolut nimic, că el are relaţii la Poliţie, la Parchet şi tatăl său este preşedintele rromilor pe judeţul Bacău şi tatăl său are pistol, iar dacă noi vom încerca să plecăm vom fi găsiţi imediat şi împuşcaţi. De frică, noi am acceptat umilinţa şi ne-am retras cu toţii în dormitorul improvizat”, a povestit, cu ochii în lacrimi, unul dintre copii.

  • SCLAVIE SEXUALĂ. Minore sechestrate şi obligate să se prostitueze | VIDEO

Calvarul celor 25 de vasluieni a luat sfârşit atunci când unul dintre bărbaţi a reuşit să fugă şi să ajungă la Poliţie. El a povestit că nu a primit niciun ban pentru zilele lucrate. Procurorii DIICOT au reţinut, ieri, trei dintre paznicii inumani şi i-au acuzat de trafic de persoane. Dacî vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei riscă 25 de ani de închisoare.
CITIŢI ŞI:

  • EXCLUSIV. LEGEA STÂNEI. Mafia ciobanilor care au ţinut ORFANI ÎN SCLAVIE
  • SCLAVIE LA STÂNĂ. O grupare de ciobani EXPLOATA COPII ŞI VIOLA FEMEI. Zeci de săraci şi orfani, sechestraţi şi puşi să muncească silit | VIDEO
  • LAGĂR DE MUNCĂ ÎN COVASNA. "Aveau pistoale. 23 de oameni am mâncat trei pâini"
  • Scandalos: sunt săraci şi se fac experimente pe ei. Noii sclavi ai industriei farmaceutice occidentale | VIDEO