STUDII FALSE. Ministrul Dan Şova a minţit în CV

STUDII FALSE. Ministrul Dan Şova a minţit în CV

Ministrul PSD Dan Şova este noul nume pe lista celor cu probleme în CV din guvernul Ponta. Dan Şova şi-a trecut în CV un master în Drept Fiscal pe care l-ar fi absolvit în Marea Britanie în anul 2007. În realitate, însă, Şova este încă masterand part-time.

Jurnalistul Kamikaze Cătălin Prisăcariu a scris pe blogul său că CV-ul în care era trecut un masterat în Drept la London School of Economics apărea pe site-ul Facultăţii de Drept al Universităţii Bucureşti. Pe site-ul Guvernului, studiile lui Şova erau trecute corect.

Biroul de presă al London School of Economics a confirmat informaţia, precizând că Dan Şova nu a absolvit respectivul curs. Curios este faptul că la mai puţin de două ore înainte de publicarea informaţiei în presă, CV-ul cu informaţii false a fost modificat. Motorul de căutare Google a indexat, însă, pagina iniţială, asfel încât este uşor de confruntat.

Ministrul Dan Şova susţine că nu el a făcut modificările şi că nu îl cunoaşte pe Mihai Zaharia, cel care i-a actualizat CV-ul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jurnalistul Robert Turcescu a afirmat, însă, la B1 TV, că cei doi se cunosc.

"Mihai Zaharia este o cunoştinţă a lui Şova. Minte când spune că nu îl cunoaste. E conferenţiar la Facultatea de Automatică şi Calculatoare Gheorghe Assachi din Iaşi. Probabil că l-a rugat să-i modifice datele din Cv de pe toate site-urile unde există CV-ul său. Google nu a apucat să arate CV-ul modificat în urmă cu câteva ore, pentru că nu se actualizează atât de repede", a afirmat Turcescu, în cadrul emisiunii "Talk B1"