Evenimentul Zilei > Actualitate > SONDAJ GSS: PNL decontează SINGUR eşecul de la demiterea lui Băsescu. PDL, la DOUĂ procente în spate
SONDAJ GSS: PNL decontează SINGUR eşecul de la demiterea lui Băsescu. PDL, la DOUĂ procente în spate

SONDAJ GSS: PNL decontează SINGUR eşecul de la demiterea lui Băsescu. PDL, la DOUĂ procente în spate

PNL este despărţit de PDL de doar două procente. Din iulie până în octombrie, liberalii au pierdut, pe mâna lui Crin Antonescu, aproximativ şapte procente, relevă un sondaj de opinie realizat de Grupul de Studii Sociale 2000 (GSS), în perioada 15-17 octombrie 2012.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, USL ar fi votat de 51,2% dintre respondenţi, urmată de Alianţa România Dreaptă cu 23,4%. După cele două alianţe, în Parlament ar intra Partidul Poporului -Dan Diaconescu care ar înregistra 14,1%. UDMR ar fi votată de 5,7%, iar PRM de 2,2%.

Acelaşi sondaj arată că PDL este doar la un pas de PNL. Dacă la alegerile din 9 decembrie ar trebui votat un partid, PSD ar obţine 34,1%, PNL 19,4% iar PDL 17,3%.
Pe locul patru s-ar clasa PP-DD cu 13,4%, urmat de UDMR – 5,6% şi Forţa Civică cu 4,1%.

Suspendarea lui Băsescu, decontată de PNL
Din rezultatele comparative pentru perioada iunie 2012 -octombrie 2012 reiese că partidul condus de Crin Antonescu este taxat pentru acţiunea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Din iulie până în octombrie, PNL a pierdut aproximativ şapte procente.
Pe perioada celor cinci luni, PNL a scăzut de la 24,1% (luna iunie) la 19,4% (luna octombrie). În luna iulie PNL a atins cel mai mare procent – 26,8%, iar apoi a început să scadă, în august înregistrând 23,2%, iar în septembrie 21,4%. Şi social democraţii au pierdut procente peste vară, dar mai puţine. Dacă în iunie erau cotaţi cu 37,4%, în octombrie au ajuns la 34,1%.
USL era cotată la începutul verii cu 56,7%, iar luna aceasta cu 51,2%.

Candidatura lui Gigi Becali pe listele USL, o decizie proastă
Decizia lui Crin Antonescu privind candidatura patronului Stelei pe listele USL este o decizie mai degrabă proastă au susţinut 68,7% dintre respondenţii sondajului, în timp ce 21,2% au apreciat că este o decizie bună.

Acelaşi sondaj arată că 51,6% dintre respondenţi au o părere foarte bună despre Mugur Isărescu. Pe locul doi se situează Sorin Oprescu cu 46,3%, urmat de Victor ponta cu 44,2%, Crin Antonescu cu 38,1%, Călin Popescu Tăriceanu – 36,2%,Mihai Răzvan Ungureanu – 26,2%, Traian Băsescu – 22,4% şi Vasile Blaga – 18,9%.
 Sondajul a fost  realizat la comanda postului de televiziune Money TV, pe un eşantion de 1068 persoane şi are o eroare de +/-3%.

În sondaj a fost inclusă populaţia din 116 localităţi, dintre care 58 in mediul urban, 57 in mediul rural si municipiul Bucuresti). Pentru selecţia persoanelor s-au utilizat în principal listele electorale de la alegerile locale din iunie 2012.
CITIŢI ŞI:

  • ANALIZĂ EVZ. Cum îngroapă Crin Antonescu PNL
  • USL riscă să rămână fără candidat la Preşedinţie. Antonescu se dezumflă accelerat
  • EXCLUSIV EVZ. Sondaj CSOP: Antonescu se prăbuşeşte. USL rămâne fără prezidenţiabil
  • ARD şi USL se aliniază la start pentru alegeri
  • Sondaj CSOP: USL scade sub 50%. VEZI cât de mulţumiţi sunt românii de activitatea Guvernului
  • USL scade şi în sondajele proprii
  • Dezastru în sondaje pentru Crin Antonescu
  • Sondaj CSOP: Ponta şi Antonescu plătesc factura referendumului