Evenimentul Zilei > Actualitate > Renate Weber (PNL): Comisarul european pe Justiţie foloseşte România drept trambulină
Renate Weber (PNL): Comisarul european pe Justiţie foloseşte România drept trambulină

Renate Weber (PNL): Comisarul european pe Justiţie foloseşte România drept trambulină

Cu o zi înainte de dezbaterea din Parlamentul European cu privire la România, europarlamentarul liberal Renate Weber o atacă pe Vivane Reding, comisar european pentru Justiţie şi una dintre vocile cele mai critice la adresa derapajelor din România.

Renate Weber a declarat, la RFI România, că liberalii din Parlamentul European vor cere mâine explicaţii reprezentanţilor Comisiei Europene pentru poziţia adoptată faţă de evenimentele de la Bucureşti, susţinând că Viviane Reding, comisar european pentru Justiţie, vrea să facă din România "trambulina sa de dezbatere electorală".

"Acest lucru cu siguranţă se va întâmpla, pentru că dezbaterea înseamnă de regulă că iau cuvântul şi reprezentantul preşedinţiei rotative şi al Comisiei, după care urmează cuvântul deputaţilor, inclusiv cu întrebări cărora în mod firesc trebuie să le răspundă în final reprezentantul Comisiei şi reprezentantul preşedinţiei Uniunii", a precizat europarlamentarul.

"Va fi interesant de văzut cine va fi prezent din partea Comisiei Europene. E foarte posibil să fie doamna Viviane Reding, care are o manieră extrem de selectivă de a-şi alege temele la care doreşte să participe. Când era vorba de Ungaria, personal am avut o lungă corespondenţă cu dumneaei şi a refuzat în mod categoric să-şi asume cea mai mică implicare, indiferent că era vorba de Constituţie, de legea presei, deci în materie de Ungaria doamna Reding era dispărută cu desăvârşire. Acum, însă, toată lumea ştie că doamna Reding este într-o campanie, chiar dacă n-o recunoaşte, dar este într-o campanie, pentru că doreşte să fie viitoarea preşedintă a Comisiei Europene şi atunci a zis: "gata, din România fac trambulina mea de dezbatere electorală în ce mă priveşte!”", susţine eurodeputatul PNL.

Despre dezbaterea de mâine a Parlamentului European, Weber a precizat că aceasta nu va fi urmat de o rezoluţie.
CITIŢI ŞI: