Raport IPP: Crin Antonescu şi Viorel Hrebenciuc, lideri în topul ABSENŢELOR din Parlament

Raport IPP: Crin Antonescu şi Viorel Hrebenciuc, lideri în topul ABSENŢELOR din Parlament

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu (PNL), sunt parlamentarii cu cele mai multe absenţe la lucrările Parlamentului, potrivit ultimului raport privind activitatea parlamentarilor în mandatul 2008 - 2012, publicat astăzi de Institutul pentru Politici Publice (IPP).

La Camera Deputaţilor, cea mai slabă prezenţă în cei patru ani de mandat o au Viorel Hrebenciuc (27%), democrat-liberalul Dan Păsat (36%) şi liberalul Relu Fenechiu (39%), în timp ce la polul opus se situează Ovidiu Ganţ (minorităţi) cu 99,7% şi social-democratul Gheorghe Ciobanu (98,8%). "În Camera Deputaţilor şi Grupul Minorităţilor Naţionale, dar şi cel al UDMR au, în general, o prezenţă bună la lucrările plenului. În ceea ce priveşte rata prezenţei parlamentarilor PSD şi PNL trebuie luat în calcul faptul că liderii grupurilor, în perioada de Opoziţie, au solicitat reprezentanţilor lor să nu fie prezenţi la votul din plen, în semn de protest faţă de cum erau conduse şedinţele plenurilor de către PDL", se arată în raportul IPP.

Referitor la activitatea senatorilor, liderul absenţelor este preşedintele Senatului, Crin Antonescu, care a avut o prezenţă de doar 6% în cei patru ani de mandat. Pe locul se situează tot un liberal, Ioan Ghişe, cu un procent de 18. De cealalată parte, cei mai conştiincioşi senatori sunt democrat-liberalii Gheorghe David (98%) şi Ion Ruşeţ (95%).

"Senatorii au o absenţă mai mare decât deputaţii, probabil fiindcă sunt mai curtaţi, mai importanţi decât deputaţii. Sunt mai aroganţi", a afirmat directorul IPP, Violeta Alexandru, potrivit Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Raportul mai arată şi faptul că doamnele din Parlament au avut o rată mai bună a prezenţei la şedinţele de plen decât cea a bărbaţilor, adică 74%. Dintre acestea, cea mai bună prezenţă, de 91%, o deţine Anna-Lili Farkas (UDMR). CITIŢI ŞI:

  • Chiulul lui Antonescu a ajuns până în presa germană. VEZI portretul liderului liberal, schiţat de Frankfurter Allgemeine Zeitung
  • Senatul începe în lipsa lui Crin Antonescu. Berceanu: E prima dată când se întâmplă