Evenimentul Zilei > Actualitate > Păruiala muierilor din USL
Păruiala muierilor din USL

Păruiala muierilor din USL

Primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu (PSD) şi prefectul Elena Costea (PNL) se bat pe chioşcuri

Primarul cere Guvernului demiterea prefectului, pe care o acuză de abuz în funcţie şi interese personale, după ce aceasta a dat aviz de nelegalitate dispoziţiei de primar prin care ar fi urmat să fie demolate mai multe chioşcuri amplasate ilegal pe domeniul public şi a dat şi Primăria în judecată.
„Doamna prefect nu ştie legea. Eu însă pot să spun că am făcut legi timp de 12 ani şi ştiu exact despre ce este vorba. Atât dispoziţia de primar, cât şi hotărârea Consiliului Local prin care ar fi trebuit să fie demolate chioşcurile sunt legale şi am şi argumente pentru asta”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.
Ea a adăugat că ar fi fost făcute presiuni politice via PNL pentru a nu fi demolate construcţiile. „Sunt foarte multe persoane sus-puse care au chioşcuri şi care au făcut presiuni, dar cu toate acestea eu nu renunţ la această măsură. Nu vreau să plec urechea la zvonurile care spun că doamna prefect avea o firmă de distribuţie care livra marfă chioşcarilor şi care, probabil, a rămas în familie”, a ameninţat primăriţa LOV.
Prefectul Elena Costea a precizat că nu a dat aviz de nelegalitate Hotărârilor CLM, ci doar dispoziţiilor date de primar. „Noi nu neam exprimat asupra hotărârilor Consiliului Local, vorbim de celelalte dispoziţii ale doamnei primar. Am cerut în instanţă suspendarea acestor decizii pentru că le-am considerat nelegale”.
Consiliul Local a aprobat o hotărâre de demolare a tuturor chioşcurile amplasate ilegal pe domeniul public pentru care contractele de concesiune sau închiriere încheiate cu primăria au expirat. Miercuri municipalitatea ar fi urmat să înceapă operaţiunea de demolare a acestora, iar proprietarii protestează în stradă de câteva zile.