Prima misiune edificatoare pentru Mona Pivniceru: Ponta vrea şefi noi la DNA şi Parchetul General

Prima misiune edificatoare pentru Mona Pivniceru: Ponta vrea şefi noi la DNA şi Parchetul General

Premierul aşteaptă propunerile de la Ministrul Justiţiei, menţionând că îşi doreşte "proceduri transparente" pentru noile numiri.

La şedinţa de Guvern de ieri, premierul Victor Ponta i-a cerut noului ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, să declanşeze procedurile pentru desemnarea unor noi şefi la DNA şi Parchetul General.

Mandatul de procuror general al României, deţinut de Codruţa Kovesi, expiră pe 2 octombrie. În schimb, Daniel Morar, şeful DNA, mai are mandat până în luna februarie 2013, primind o prelungire de 6 luni din partea lui Kovesi. Ministrul Justiţiei face propunerea de procuror general, care apoi trebuie avizată de CSM şi aprobată de preşedintele României.

"Sper ca în perioada imediat următoare, conform angajamentului pe care ni l-am luat faţă de Comisia Europeană, pe baza unei proceduri transparente, să declanşaţi procedura de propunere a unui nou şef la DNA şi, sigur, de la 1 octombrie, a unui nou procuror general" , i-a spus Ponta lui Pivniceru, la prima şedinţă de Guvern a noului ministru. Ponta a mai arătat că noul ministru va trebui să se asigure că justiţia funcţionează în interesul cetăţenilor.

Ne puteți urmări și pe Google News