Evenimentul Zilei > Actualitate > Pregătiri pentru o altfel de Apocalipsă. Ghid de supravieţuire în cazul unei invazii zombi
Pregătiri pentru o altfel de Apocalipsă. Ghid de supravieţuire în cazul unei invazii zombi

Pregătiri pentru o altfel de Apocalipsă. Ghid de supravieţuire în cazul unei invazii zombi

Centrul pentru Prevenţia şi Controlul Dezastrelor a şocat întreaga Americă după ce, nu demult, a publicat pe internet sfaturile pentru oamenii care ar putea să fie atacaţi de zombi.

Ghidul publicat de The Centers for Disease Control and Prevention (sau CDC), agenţie federală americană aflată în subordonarea Departamentului de Sănătate Umană, se numeşte "Preparedness 101: Zombie Apocalypse". Presa americană notează că, în condiţiile în care uraganul Sandy face prăpăd şi nu se ştie cum se va termina totul, „este bine de luat în considerare şi un asemenea ghid, în  caz că vom avea de-a face cu o altfel de Apocalipsă”.
Extremă urgenţă
Scopul ghidului este acela ca oamenii să fie pregătiţi şi să ştie cele mai importante lucruri în caz de extremă urgenţă. Iată câteva extrase din originalul ghid: Stabiliţi-vă calea de evacuare; Când zombi sunt flămânzi, nu se opresc până nu obţin mâncare (creierul, adică), ceea ce înseamnă că trebuie să plecaţi rapid din oras; Stabiliţi unde să mergeţi şi câteva rute alternative din timp, pentru ca mâncătorii de carne să nu aibă nicio şansă.
Guvernul american insistă că oamenii trebuie să aibă pregătită şi o trusă de supravieţuire, care trebuie să conţină: apă (3 litri de persoană pe zi); mâncare (alimente neperisabile); medicamente; unelte (cuţit, bandă adezivă, baterii etc);  obiecte sanitare şi de igienă (săpun, prosoape etc); îmbrăcăminte şi pături (câte un schimb pentru fiecare membru al familiei); acte importante (copii după paşaport, buletin, carnet de conducere, certificat de naştere); trusa de prim-ajutor (iar în ghid se specifică foarte clar: „chiar dacă fugiţi, dacă un zombie vă muşcă, puteţi folosi această trusă pentru eventualele răni”). Pe tot parcursul ghidului se insistă că toate aceste sfaturi sunt valabile şi în cazul altor catastrofe, precum tornadele, uraganele sau seismele.
Ce sunt ei
Un purtător de cuvânt al Centrului a explicat că ideea postării de pe pagina de internet a venit după ce unul dintre membri a menţionat pe Twitter cuvântul "zombi". Acest lucru a dus la o adevărată nebunie pe site-ul de socializare si la accesarea imediată a paginii de internet.
Pe site-ul emergency.cdc.gov se explică şi ce sunt zombi: „cuvântul zombi are origini haitiene, voodoo şi ceva din New Orleans. Deşi semnificaţia sa s-a schimbat de-a lungul anilor, se referă la cadavre umane, care sunt readuse la viaţă în mod misterios, pentru a-i servi pe cei nemorţi”!