Evenimentul Zilei > Actualitate > PSD netezeşte calea lui Oprescu la prezidenţiale
PSD netezeşte calea lui Oprescu la prezidenţiale

PSD netezeşte calea lui Oprescu la prezidenţiale

Administrarea Metroului trece la Primărie, dar cheltuielile rămân la Guvern. Executivul a şters şi penalităţile RADET-ului.

Guvernul îi face cadouri în serie Primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu. Miniştrii au votat ieri trecerea metroului în subordinea Municipalităţii, unificarea S.C. Electrocentrale Bucureşti S.A. (ELCEN) cu Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) şi anularea penalităţilor istorice ale RADET către ELCEN în valoare de 1,1 miliarde de lei.
Directorul Regiei, Bogdan Becheanu, a precizat, pentru EVZ, că este o decizie bună, dar care trebuie văzută cum arată pe hârtie. Premierul a confirmat şi informaţia publicată de EVZ, în exclusivitate: urmează restructurarea RADET.
În ceea ce priveşte unificarea ELCENului cu Regia şi preluarea creditelor guvernamentale luate de Electrocentrale, viceprimarul Capitalei, Marcel Nicolaescu, a explicat că se va analiza "zilele următoare cum se va putea unifica".
Polivalenta după planurile lui Udrea
Victor Ponta a explicat, ieri, că deşi metroul va trece la Primărie, statul va asigura în continuare subvenţiile şi derularea investiţiilor deja începute, precum noul tronson către Drumul Taberei.
Cu alte cuvinte, Municipalitatea va fi administratorul metroului, va spune ce este de făcut şi cum trebuie dezvoltat, dar nu va face investiţii, acestea rămânând în sarcina Executivului.
Oprescu a mai primit undă verde să construiască o nouă Sală Polivalentă pe planurile Elenei Udrea, pe un teren situat în Complexul Sportiv Naţional "Lia Manoliu".
Compania Naţională de Investiţii a elaborat un studiu de fezabilitate privind construirea sălii pe vremea când la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale era Udrea.
Guvernul Boc este cel care a aproba indicatorii tehnico- economici ai sălii de sport multifuncţionale ce urmează să fie construită. Sala va avea o capacitate de 16.000 de locuri, iar costurile se vor ridica, potrivit estimărilor, la 260 milioane lei (circa 60 milioane euro).