Evenimentul Zilei > Justitie > Mona Pivniceru caută înlocuitori pentru Kovesi si Morar
Mona Pivniceru caută înlocuitori pentru Kovesi si Morar

Mona Pivniceru caută înlocuitori pentru Kovesi si Morar

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a transmis CE procedura pe care are de gând să o folosească pentru numirea procurorului general al României şi a procurorului-şef al DNA. În 20 de zile vom şti cine vor fi succesorii

Surse din Ministerul Justiţiei au precizat în exclusivitate pentru Evenimentul Zilei că noul ministru, Mona Pivniceru, a transmis Comisiei Europene o informare cu privire la procedura pe baza căreia va alege succesorii lui Daniel Morar şi Laura Codruţa Kovesi, a conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a Ministerului Public.
Sursele citate au precizat că imediat ce ministrul va avea un feed-back de la Comisie, procedura aleasă va fi dată publicităţii. Va fi transparentă şi nu va dura mai mult de 20 de zile, iar la capătul ei, ministrul va trimite la Consiliul Superior al Magistraturii câte o singură propunere pentru fiecare din cele două funcţii.
Reamintim că mandatul actualului procuror general expiră la data de 2 octombrie, iar şeful DNA este în prezent numit prin delegare, după ce i-a expirat mandatul.
Daniel Morar : "Nu am de gând să particip la o farsă!"
 Actualul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu are încredere în procedurile ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, pentru nominalizările în funcţiile de procuror-şef al DNA şi procuror general al României. Oficialul a făcut deja o declaraţie din care reiese clar că nu va participa la acţiunea ce va fi demarată de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru. "Nu am de gand sa particip la o farsă. Adică haideţi să ne depunem candidaturile, în condiţiile în care numele deja se ştiu!", a declarat Daniel Morar în interviul acordat duminică seara Realitatea TV.

CITIŢI ŞI:

  • Daniel Morar, un procuror superînjurat!
  • Daniel Morar, şeful DNA, despre fraudele de la referendum: "În secţiile verificate s-au găsit indicii şi probe că votul a fost fraudat în proporţie de 5-10-15%"
  • Kovesi, în locul lui Daniel Morar
  • Victor Ponta vrea un procuror controversat la şefia DNA
  • Premierul i-a cerut Monei Pivniceru să înceapă procedurile de schimbare a şefului DNA
  • Noua ţintă a puciştilor USL: anticorupţia lui Morar
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.