Evenimentul Zilei > Actualitate > Mona Pivniceru, şanse mici să devină ministru
Mona Pivniceru, şanse mici să devină ministru

Mona Pivniceru, şanse mici să devină ministru

Judecătorul Adrian Toni Neacşu a cerut să se verifice dacă Pivniceru a promis unora funcţii în justiţie

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va lua act de demisia judecătoarei Mona Pivniceru din funcţia de membru ales în acest for, miercuri, în partea a doua a zilei. Încă nu a fost pusă pe ordinea de zi problematica privind posibilitatea unui magistrat de a fi numit ministru al Justiţiei.
Unii consideră că un magistrat nu poate fi ministru, aceasta fiind o funcţie eminamente politică, ori atât Constituţia, cât şi legile magistraţilor interzic acest lucru. Alţii susţin că, după modelul secretarilor de stat, n-ar fi o problemă să avem un ministru cu robă. Ce va spune CSM?
Judecătorul Adrian Toni Neacşu, membru în CSM, a postat pe pagina lui de Facebook un comentariu din care se poate extrage opinia pe care acesta o are faţă de posibilitatea ca un magistrat să fie ministru.
"Atât cât depinde de mine, nu voi lăsa justiţia să se compromită prin asocierea sau atingerea contagioasă de politic. Nu există nicicând justificare suficientă pentru călcarea în picioare a valorii supreme a judecătorilor de oriunde, singura care le garantează dreptul de a-i judeca pe ceilalţi, singura care le justifică poziţionarea deasupra scandalurilor curente ale societăţii, imparţialitatea, echidistanţa, inodorul politic.
Adevăratul monstru al zilelor noastre este judecătorul imparţial doar cu voie de la partid. Şi încă nu vorbesc de independenţă. Izolarea Justiţiei de politic este singura mea politică şi ideologie din 2004 încoace", afirmă magistratul Adrian Toni Neacşu.
Mona Pivniceru, nominalizată de PNL pentru funcţia de ministru al Justiţiei, a fost filmată la sfârşitul săptămânii trecute, de România TV, în maşina lui Andrei Năstase. Ulterior, presa a dezvăluit că, potrivit unor interceptări telefonice, Pivniceru s-ar fi înţeles cu magistraţii George Bălan şi Marcel Sâmpetru cum să împartă funcţii importante în Justiţie.
Legat de acest aspect, judecătorul Adrian Toni Neacşu a cerut forului din care face parte să facă demersuri pentru derularea de cercetări.
CITIŢI ŞI:

  • GAFĂ DE PROPORŢII. Mona Pivniceru, deconspirată de Crin Antonescu. Soarta ei se decide miercuri
  • Victor Ponta: Mona Pivniceru nu va renunţa la funcţia de ministru
  • BOMBĂ AMORSATĂ: Pivniceru, interceptată punând Justiţia la cale împreună cu Bălan
  • Pivniceru a căzut în falia dintre Ponta şi Antonescu
  • Mona, la loc comanda, vrea ministru! Pivniceru: Doar nu m-am urcat în maşina lui Nuţu Cămătaru| FOTO