Lumea medicală şi mediul de afaceri au fost zguduite, ieri, de o veste năucitoare: Dragoş Pop, locul 211 în Top 300 Capital, cu o avere de aproximativ 30 de milioane de euro, a decedat în urma unui atac coronarian. În vârstă de 44 de ani, Pop era căsătorit şi avea o fetiţă.
Aflat ieri dimineaţă în Piteşti, la o întâlnire de afaceri împreună cu soţia, cea alături de care a traversat perioade bune, dar şi clipe nefaste, Dragoş Pop a fost săgetat, la un moment dat, de o durere atroce. Nu se ştia despre ce este vorba, astfel că a fost transportat imediat la spitalul din localitate. Acolo s-a constat faptul că erau complicaţii majore care nu suportau amânare, astfel că s-a dispus trimiterea lui de urgenţă la Bucureşti cu o salvare.
Pe drum, inima medicului a încetat să mai bată. Trecuseră doar câteva zeci de minute de la fatidica întâmplare. Nu ştia că are probleme cardiace, susţin cei din familie. Problemele au apărut pe fondul unei perioade mai dificile. Purta de grijă la peste 600 de angajaţi, iar în căsnicie nu era totul frumos. Elenei Pop nu i-a venit să creadă ore întregi că bărbatul ei, un munte de om (avea aproape doi metri), nu mai este în viaţă. A suferit o cădere psihică, din care şi-a revenit abia după câteva ore bune, în după-amiaza zilei de ieri.
Cu afaceri prospere în domeniul medicamentelor, Dragoş Pop, născut în Suceava, dar stabilit de ani buni în Bucureşti, provenea dintr-o familie de doctori. Tatăl său este specialist în medicină internă. Absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, promoţia 1994, Pop ar fi putut deveni un neurolog apreciat, dar a preferat lumea business- ului, în care intrat din 1998.
Soţia se ocupă de reţeaua de farmacii
Lui Dragoş Pop nu-i lipsea aproape nimic. Locuia într-o vilă din Pipera, îşi făcea vacanţele în ţări exotice precum Jamaica, iar afacerile îi mergeau brici. Anul trecut, potrivit datelor contabile ale companiei ADM Farm, în care era asociat şi deţinea 50% din acţiuni, a avut o cifră de afaceri de peste 200 de milioane de euro. Între timp, pe lângă distribuţia de medicamente, activitatea principală a companiei, a mai deschis şi o reţea de farmacii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov. De gestionarea lor se ocupa soţia.
În schimb, apropiaţii susţin că, în viaţa personală, lucrurile nu decurgeau ca în primii ani de după căsătorie. Afacerile îi ocupau tot timpul şi îl consumau psihic enorm. Prieteni de familie au dezvăluit că soţia îl bănuia de infidelitate, însă el nega de fiecare dată şi punea irascibilitatea de acasă pe seama stresului şi a oboselii de la serviciu. S-a pus chiar problema divorţului.
Fizic impunător, boală necruţătoare
Moartea lui Pop a fost fulgerătoare. Explicaţiile acestei morţi subite sunt greu de găsit, mai ales că moldoveanul avea un fizic de baschetbalist, la care se adaugă un trecut lăudat în afaceri. "S-a ridicat pe propriile forţe. Nu a făcut parte din generaţia cripto-comuniştilor deveniţi peste noapte oameni afaceri", ne-a declarat ieri un prieten de-al său, sfâşiat de durere.
Potrivit medicilor, atacul coronarian poate apărea din pricina nivelului crescut al colesterolui, a lipsei de activităţi fizice sau a diabetului

Te-ar putea interesa și: