Evenimentul Zilei > Politica > MRU: „Crin Antonescu n-ar rezista într-o competiţie electorală cu mine”
MRU: „Crin Antonescu n-ar rezista într-o competiţie electorală cu mine”

MRU: „Crin Antonescu n-ar rezista într-o competiţie electorală cu mine”

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a explicat în emisiunii "Ultimul cuvânt" de pe B1 TV principiile care stau la baza Alianţei de Centru-Dreapta, al cărui manifest a fost semnat în această seară.

Ungureanu a precizat că, indiverent de deosebirile doctrinare a celor patru formaţiuni implicate în acest proiect, există un scop comun.

  • "Acest contract obligă. Eu aş spune, cu prudenţă, că această alianţă se poate lansa la sfârşitul lui septembrie (…) Lectura acestui text (n.r. a manifestului) este dovada că suntem uniţi pentru o victorie în toamnă."
  • "Această coaliţie de patru termeni nu este o replică la USL(…) Dacă nu s-ar fi întâmplat ceea ce am văzut cu toţii în ultimele două luni acest tip de cooperare politică tot s-ar fi produs.
  • „Cooperarea politică era subiect de discuţie între noi înainte de a începe procedura de suspendare. În al doilea rând, textul este ca răspuns la următoarele întrebări: „Ce s-a întâmplat?”, „Cine suntem?”, „Ce ne uneşte?” şi „Ce dorim să facem mai departe?”. La răspunsul primei întrebări, textul oferă o poză a momentului de faţă, cea mai puternică amintire a zilei de astăzi este ceea ce s-a întâmplat prin suspendare şi bineînţeles, în spatele pozei suspendării, tot vacarmul politic, haosul produs în ultimele două luni, aproape trei.
  • Textul, în forma în care este acum, ţine cont şi de ceea ce ştim în acest moment, şi de ceea ce s-a petrecut înainte, dar nu este determinant al momentului. Acest text este dovada faptului că suntem uniţi pentru o victorie în toamnă.

Despre faptul că există patru copreşedinţi şi riscul unor disensiuni

  • „Mă gândesc la o conducere colegială, acet lucru însemnând înseamnă hotărâri luate printr-un fel de consens care angajează compromisul, care nu scoate în afara jocului, a dialogului dintre noi. Suntem oameni cu destul de multă experienţă şi înţelepciune.”

Despre sondajele de opinie şi faptul că, în acest moment, ar putea candida în turul 2 pentru prezindenţiale cu Crin Antonescu

  • „Dar vorbim despre acest lucru doar ca o speculaţie? Crin Antonescu nu ar rezista într-o competiţie electorală cu mine. Multă lume ar considera că sunt arogant. Dar eu chiar cred că domnul Antonescu nu rezistă unei competiţii electorale cu mine, directe. Pentru simplul fapt că nu e pregătit ca preşedinte. Însă aceasta e o simplă speculaţie, eu nu sunt foarte interesat de sondaje, mă interesează mai mult să pot performa.”