Evenimentul Zilei > Justitie > Liviu Dragnea a orchestrat fraudarea, pe trei elemente esenţiale
Liviu Dragnea a orchestrat fraudarea, pe trei elemente esenţiale

Liviu Dragnea a orchestrat fraudarea, pe trei elemente esenţiale

USL riscă să rămână fără sistemul informatic cu care s-au furat voturile

Potrivit actului de începere a urmăririi penale împotriva lui Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, ar fi instrumentat fraudarea din cauza precipitării evenimentelor politice. Din pricina acestora, desfăşurate "într- un ritm susţinut şi întrun trend potrivnic intereselor USL", pentru alianţa PSDPNL- PC a apărut ca un "deziderat imperios să organizeze, de o manieră sistematică şi bine orchestrată, activitatea de fraudare a votului în cadrul referendumului". Scopul? Acela "de a crea aparenţa prezentării la vot a cel puţin 60% din cetăţenii cuprinşi în listele electorale, precum şi de a obţine majoritatea simplă a voturilor exprimate în favoarea demiterii Preşedintelui României".
Anchetatorii au reţinut că Liviu Dragnea "a iniţiat un sistem naţional de fraudare a referendumului", construit pe trei elemente esenţiale:
1) Un sistem informatic complex – folosit pentru transmiterea de date, mesaje, ordine şi recomandări legate de fraudarea procesului electoral biunivoc între centrul de comandă al sistemului (Dragnea Nicolae Liviu) şi eşaloanele subsecvente ale grupului;
2) O asociere infracţională – formată din mii de persoane, având două scopuri: unul imediat (comiterea de infracţiuni prevăzute de Legea nr.3/2000) şi altul final (obţinerea unei prezenţe aparente la urne de minimum 60%, care să permită validarea rezultatelor acestuia);
3) Cointeresarea materială a votanţilor pentru a se prezenta la vot, făcută în condiţii ilegale – prin organizarea de tombole electorale, spectacole şi distracţii gratuite doar pentru cei ce şiau exprimat dreptul de vot şi pentru copiii acestora. Cum legea prevede că bunurile destinate sau folosite la comiterea infracţiunilor se confiscă, USL ar putea rămâne fără sistemul informatic.
CITIŢI ŞI:

  • DNA a descoperit 1.500.000 de voturi falsificate la Referendum
  • Procurorii l-au prins! Liviu Dragnea a creat un sistem naţional de furt electoral