Evenimentul Zilei > Actualitate > Lefuri de bugetari: 6.500 de euro pe lună
Lefuri de bugetari: 6.500 de euro pe lună

Lefuri de bugetari: 6.500 de euro pe lună

Executivul a aprobat, pe şest, salariile pentru directorii şi membrii AGA ai Complexului Energetic Oltenia.

Cu toate declaraţiile Guvernului Ponta, privind o ponderare a salariilor bugetare, acum o săptămână Executivul a abrobat Nota de fundamentare la Hotărârea Guvernului nr. 830/2012 privind aprobarea bugetului pe anul 2012 pentru Societatea Comercială Complexul Energetic Oltenia – S.A. (CEO).
Prin acest document s-a parafat oficial alocarea sumei de 25,8 miliarde de lei vechi necesară acoperirii salariilor directorilor. De aceşti bani beneficiază 20 de persoane în frunte cu directorul general Constantin Bălăşoiu.
Adică şapte membri ai Consiliului de Supraveghere, cinci membri ai Comitetului Director, trei membri AGA plus cinci cenzori. Ultimii opt primesc doar o indemnizaţie de şedinţă reprezentând 20% din salariul directorului general.

Un calcul matematic demonstrează că cei opt încasează, în medie, cam un salariu şi jumătate de director general în fiecare lună.
Conform calculelor gorjexclusiv. ro, împărţind astfel suma de 2.585.000 de lei la 13,5, reiese că ştabii CE Oltenia încasează un salariu lunar mediu de 27.354 de lei, adică peste 6.500 de euro.
Este adevărat, salariile nu sunt chiar atât de "nesimţite" cum se vehicula acum o lună, de 430 de milioane de lei vechi.