Evenimentul Zilei > Actualitate > INCREDIBIL! Cum se fură banii cu penseta
INCREDIBIL! Cum se fură banii cu penseta

INCREDIBIL! Cum se fură banii cu penseta

Caz fără precedent în Constanţa. Doi tineri au fost prinşi în timp ce trăgeau bani dintr-un bancomat cu o pensetă. "N-am mai văzut aşa ceva!", a exclamat un poliţist.

Scena incredibilă a fost surprinsă de o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 3 Poliţie Constanţa. Azi noapte, în jurul orei 01.50, poliţiştii au observat doi tineri pe strada Ştefan cel Mare, agitându-se în dreptul unui ATM aparţinând unei unităţi bancare. Unul dintre cei doi tineri tocmai scosese bancnote din bancomat cu ajutorul unei pensete din metal.
Luaţi la întrebări de oamenii legii, tinerii au spus că au folosit un card bancar valid emis de o altă unitate pe numele unuia dintre ei. La controlul corporal sumar al celor doi tineri, unul în vârstă de 22 de ani şi cel de-al doilea de 20 ani, ambii din municipiul Mangalia, asupra primului a fost găsită suma de 10.000 lei, în bancnote de 5,10,50 şi 100 lei, sumă provenită din bancomatul cu pricina.
"Astfel de furturi am văzut doar în Franţa. Aici, n-am mai văzut aşa ceva", a mărturisit pentru EVZ inspectorul Gelu Manolescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa.
Ofiţerul de presă a făcut parte din grupul de poliţişti detaşaţi la Paris, în perioada verii, pentru a-i sprijinii pe colegii lor francezi în combaterea infracţiunilor comise de români. Acesta a povestit şi cum se face o astfel de "şmecherie": "Practic, o persoană care are un card valabil iniţiază procesul de scoatere a unei sume de bani iar în ultimul moment anulează operaţiunea. Apoi, introduce obiectul metalic în fanta ATM-ului, scoate bani din interior şi rămâne şi cu bani în cont. Au fost cazuri în care, cu ajutorul unor obiecte, erau scoase sume diferite de la mai multe bancomate".
În acest caz, cei doi tineri au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie unde au dat declaraţii. "Aşteptăm, acum, verificarea din partea băncii care trebuie să ne spună câţi bani a avut în cont tânărul, dacă s-a scos ceva de pe el de la ATM-ul respectiv şi dacă le lipseşte din bancomat suma de bani găsită asupra celor doi", a explicat ofiţerul de presă.
Suma  de 10.000 lei a fost ridicată în aşteptarea răspunsului de la bancă şi pentru continuarea cercetărilor.