Evenimentul Zilei > Actualitate > Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, rezervat deja pentru Revelion
Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, rezervat deja pentru Revelion

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, rezervat deja pentru Revelion

Chiar dacă încă nici nu a început construcţia Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, mulţi turişti, mai ales străini, s-au grăbit să-şi rezerve deja o cameră pentru a petrece o noapte la rece, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, în singurul hotel de acest gen din România.

"De Revelion, 10 din cele 12 camere care vor fi construite în Hotelul de Gheaţă au fost deja rezervate de o agenţie de turism din Londra", a declarat, pentru RRA, Carmen Vulcan, directorul de marketing al proiectului turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac”, Adelina Grigoroiu.
Chiar şi de Crăciun, când este planificată inaugurarea Hotelului de Gheaţă, sunt deja destul de multe rezervări. Planurile construcţiei de gheaţă sunt încă doar pe hârtie pentru că la Bâlea Lac nici urmă de zăpadă. Pentru începerea şantierului trebuie să ningă bine şi să fie suficient de frig, o perioadă îndelungată, astfel încât gheaţa de pe Lacul Bâlea, de unde se vor tăia blocurile pentru ridicarea pereţilor, să aibă cel puţin 40 de cm grosime.

  • Topiţi după hotelul de gheaţă de la Bâlea
Şi cum în fiecare an Hotelul de Gheaţă are o temă, cea aleasă pentru această iarnă va fi „Carnavalul”. Astfel camerele, restaurantul şi barul de gheaţă vor fi decorate cu măşti, clovni, inorogi, personaje de basm sau carusele. În plus, vor fi organizate mai multe carnavaluri pe diferite teme. Potrivit tradiţiei şi camerele vor fi botezate.

Astfel turiştii pot alege, de exemplu, să doarmă în Wonderland, în camera oglinzilor, a misterelor, măştii sau carusel. De asemenea, lângă hotelul de gheaţă vor fi construite trei igluuri, iar fiecare va purta numele unui oraş renumit pentru carnavalurile sale: Rio de Janeiro, Veneţia şi Berlin.

  • Cine se află în spatele hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac

Ca de obicei, paturile vor fi construite din gheaţă, acoperite cu scânduri, saltele, aşternuturi, saci de dormit şi blănuri de oaie, astfel încât turiştii care aleg să doarmă o noapte în paturile de gheaţă să nu simtă prea tare cele doar 2 grade maxim, cât sunt între pereţii de zăpadă şi gheaţă.
CITIŢI ŞI:

  • Cele mai ciudate locuri de vacanţă
  • Prima biserică de gheaţă va fi sfinţită, astăzi, de patru preoţi
  • Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, deschis în Ajunul Crăciunului
  • Hotelul de gheaţă de la Bâlea: intimitate la zero grade