Evenimentul Zilei > Actualitate > CRIZĂ de veste antiglonţ la SIAS. Echipamentele pentru intervenţii se trag la sorţi înaintea fiecărei misiuni
CRIZĂ de veste antiglonţ la SIAS. Echipamentele pentru intervenţii se trag la sorţi înaintea fiecărei misiuni

CRIZĂ de veste antiglonţ la SIAS. Echipamentele pentru intervenţii se trag la sorţi înaintea fiecărei misiuni

Trupele SIAS funcţionează în sistem de avarie. Au 5-6 echipamente pentru fiecare judeţ

Zilele trecute, lucrătorii Detaşamentului Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă Dolj reclamau insuficienţa numărului de veste antiglonţ, scuturi şi caschete. Deseori, oamenii trăgeau „logistica” la sorţi înainte de a pleca în misiune. Criza semnalată este, de fapt, o problemă la nivelul întregii ţări. Şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS) din cadrul I.G.P.R., comisarul-şef Teodor Stanca, spune că există echipament doar pentru câte o grupă de intervenţie la fiecare judeţ. Sunt, în medie, cam 5-6 veste funcţionale.
Echipamentele au expirat şi au fost retrase temporar. Vor fi recondiţionate, prin adăugarea unor noi straturi de kevlar. Dacă se vor găsi bani, alte 35 vor fi cumpărate până la sfârşitul anului. „Probleme de dotare vor fi tot timpul, în toate ţările, nu numai la noi. Dar ştiţi cum e: la război trebuie să mergem cu ce avem!”.
Bugetele de austeritate înmulţesc problemele de care se lovesc poliţiştii români. Cei care se fac scut între cetăţeni şi infractori deţin din ce în ce mai puţine mijloace pentru a le veni de hac răufăcătorilor. O urmărire auto în trafic e pe cale să devină doar iluzie, din moment ce carburanţii au ajuns să fie daţi cu raţia. Din 5 litri pe benzină pe zi pentru fiecare maşină, Secţiile de Poliţie nu au cum să ne facă mai sigure cartierele în care trăim

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: