Evenimentul Zilei > Actualitate > Fostul director TVR vorbeşte despre „varza” din instituţie
Fostul director TVR vorbeşte despre „varza” din instituţie

Fostul director TVR vorbeşte despre „varza” din instituţie

Alexandru Lăzescu spune că în TVR deciziile se iau pe criterii personale şi că a subestimat "ghemul de interese" din televiziune.

La trei luni de la demiterea lui Alexandru Lăzescu de la conducerea Televiziunii Române, proiectele pe care fostul preşedinte director general s-a bazat au fost practic desfiinţate.
TVR Info nu mai emite, iar departamentul TVR Interactiv, care se ocupă şi de site-ul tvrinfo.ro, abia îşi trage răsuflarea.
"În lume există două mari tendinţe. Una este de nişare. Canalele generaliste nu mai au şanse. Iar tu ţii trei canale generaliste, dintre care TVR 3 nu are niciun rost. În TVR a ieşit o varză, îmi cer scuze pentru limbaj, dar asta este. A doua tendinţă este pe digital. Iar la noi a avut loc desfiinţarea TVR Interactiv. BBC a alocat cheltuieli de minimum 9% din buget pentru dezvoltarea platformei digitale pentru următorii 10 ani. Aceasta era şansa televiziunii publice", a spus, vizibil dezamăgit, Lăzescu.
Într-o discuţie cu EVZ, Alexandru Lăzescu a povestit ce se întâmplă cu adevărat în instituţie, câţi oameni a angajat în perioada în care a fost director, ce părere are despre actualul proiect de restructurare şi cum instituţia riscă să piardă un contract cu Google.
"Am semnat un proiect cu Google, care sper să se dezvolte, deşi am auzit că noul management rediscută contractul. Prin această colaborare am deveni unul dintre partenerii Google pentru momente importante din istorie. În cazul nostru, am fi prezentaţi cu momentul 1989", a dezvăluit fostul preşedinte TVR. Contractul cu Google se rediscută, noua conducere încercând să distrugă tot ce-au realizat cei de dinainte.
Explicaţii
Lăzescu nu crede că TVR va putea să rezolve problema datoriilor. "Din păcate, gândirea e viciată. TVR poate fi un vehicul foarte bun pentru cooperări internaţionale. Dar nu se poate face asta într- o instituţie în care deciziile n-au nicio bază raţională, sunt luate pe interese personale şi unde este bătălie în interiorul Consiliului de Administraţie. Din păcate, opinia publică a fost pierdută şi e foarte greu să te mai reconectezi".
Fostul manager a vorbit şi despre problemele interne care au contribuit la demiterea sa: "Ca să fiu foarte sincer, am subestimat, chiar dacă le ştiam bine, ghemul de interese şi blocajele din instituţie. S-a spus că numărul angajaţilor TVR a crescut sub conducerea mea. Mă pot însă uita liniştit în ochii oricui. Oamenii pe care i-am chemat au fost profesionişti. Nici n-au fost foarte mulţi. În jur de 10-12 au fost aduşi direct de mine".
12 persoane
au venit în TVR datorită lui Alexandru Lăzescu. Jurnalistul spune că aceştia sunt buni profesionişti

"Mi se poate reproşa că, în loc să scad numărul angajaţilor, l-am crescut. Problema e că, neputând să scap de balastul din interior şi cum aveam
nevoie de profesionişti, am adus câteva zeci de oameni tineri.”

ALEXANDRU LĂZESCU, fost preşedinte TVR

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: