Evenimentul Zilei > Actualitate > FOCAR LA SUCEAVA. Un copil A MURIT de POJAR, deşi fusese vaccinat. Alţi zece sunt bolnavi
FOCAR LA SUCEAVA. Un copil A MURIT de POJAR, deşi fusese vaccinat. Alţi zece sunt bolnavi

FOCAR LA SUCEAVA. Un copil A MURIT de POJAR, deşi fusese vaccinat. Alţi zece sunt bolnavi

Un focar de rujeolă a izbucnit la Suceava. Zece copii s-au îmbolnăvit, iar o fetiţă de 11 ani a murit, deşi era vaccinată.

O fetiţă de 11 ani a ajuns în stare gravă la spitalul din Rădăuţi, iar ulterior a fost transferată la Spitalul Judeţean Suceava, unde a decedat ulterior. Fetiţa s-a îmbolnăvit, spun medicii, în ciudat faptului că era vaccinată împotriva rujeolei. Alţi zece copii prezintă simptome ale bolii, însă nu au fost internaţi. Copiii bolnavi învăţau la şcoala din localitatea Izvoarele Sucevei.
Direcţia de Sănătate Publică Suceava face acum o anchetă epidemiologică la şcoala unde învăţau copiii pentru a vedea care este sursa focarului. În unele cazuri, medicii spun că rujeola se poate manifesta violent şi poate duce la deces, precum în cazul fetiţei de 11 ani.
Vaccinul nu oferă protecţie totală
Rujeola este o infecţie virală acută, extrem de contagioasă, caracterizată prin febră, tuse, rinoree, conjunctivită şi o erupţie generalizată. Boala este mai gravă în cazul sugarilor şi copiilor mici, cu complicaţii pulmonare şi mortalitate destul de ridicată.
Din păcate, vaccinul nu garantează protecţie totală. "Vaccinul oferă o protecţie semnificativă, de peste 90% faţă de infecţie şi forme severe. Totuşi, este posibil ca un copil vaccinat să facă boala", mai spune pediatrul Alexis Cochino.

După ce ani de zile boli contagioase precum rujeola şi rubeola au fost în scădere în ţările Europei, în ultimii ani, au revenit în forţă. România, Spania, Franţa au fost în top în ceea ce priveşte îmbolnăvirile, anul trecut, iar din primele informaţii, o situaţie asemenătoare se anunţă şi anul acesta.
Numeroasele comunităţi de romi care nu vor vaccinare sau nu au acces la ea, dar şi refuzarea imunizării de către părinţi, pe motiv că ar avea prea multe efecte adverse, sunt principalele motive care au dus la explozia bolilor copilăriei.
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: