Evenimentul Zilei > Actualitate > Elena Udrea, posibilă candidatură în Bucureşti? 38% intenţie de vot în colegiul câştigat în 2008
Elena Udrea, posibilă candidatură în Bucureşti? 38% intenţie de vot în colegiul câştigat în 2008

Elena Udrea, posibilă candidatură în Bucureşti? 38% intenţie de vot în colegiul câştigat în 2008

În ciuda informaţiilor apărute în presă în ultima vreme, conform cărora Elena Udrea ar urma să candideze pentru un mandat de deputat în Neamţ şi Tulcea, se pare că fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului s-ar afla în cărţi şi pentru o candidatură în Bucureşti, în colegiul pe care l-a câştigat în 2008.

Astfel, conform unui sondaj intern al democrat-liberalilor, Elena Udrea ar avea în colegiul pe care îl reprezintă în Parlament şi anume Colegiul 25 Bucureşti, o intenţie de vot de 38%. În plus, conform sondajului citat, acesta ar fi unul dintre cele două colegii unde USL nu ar câştiga cu 50% + 1. Astfel, chiar dacă Udrea nu obţine 50% plus unu, în urma redistribuirilor, deputatul ar putea obţine cu uşurinţă un al doilea mandat. 
Cu toate acestea, colegiul din Bucureşti nu este singura variantă luată în considerare de deputatul PDL. Elena Udrea are posibilitatea să candideze şi în colegii din Neamţ sau Tulcea, aceasta fiind ofertată de organizaţiile locale în virtutea investiţiilor pe care le-a făcut pe vremea când conducea Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în aceste zone.
În ciuda scorului Elenei Udrea, acesta este un caz singular la nivelul Capitalei pentru democrat-liberali, care nu stau deloc bine în Bucureşti. Astfel, comparativ cu rezultatul obţinut la alegerile locale din iunie, se pare că organizaţia a mai scăzut în intenţia de vot. 
Din acest motiv, o serie de lideri ai PDL vor părăsi Bucureştiul pentru colegii mai sigure. Printre ei, şi preşedintele PDL, Vasile Blaga, care ar dori să candideze pentru un colegiu în Timiş, unde se bucură de susţinerea lui Alin Popoviciu şi a fostului şef al Consiliului Judeţean, Constantin Ostaficiuc. De altfel, Blaga a fost ales senator de Bucureşti în colegiul 5, în 2008. Tot în 2008, acesta a candidat şi la Primăria Generală a Capitalei, cursă pierdută în faţa lui Sorin Oprescu.