Viorel Cataramă, contracandidatul lui Crin Antonescu la Senat. UPDATE Pavelescu confirmă: "Va fi pe listele PNŢCD"

Viorel Cataramă, contracandidatul lui Crin Antonescu la Senat. UPDATE Pavelescu confirmă: "Va fi pe listele PNŢCD"

Viorel Cataramă va fi contracandidatul lui Crin Antonescu în alegerile parlamentare. El va intra în cursa electorală din partea ARD, în colegiul din sectorul 3 al Capitalei, unde s-a înscris şi actualul preşedinte al PNL.

UPDATE 2. Conform unor surse din cadrul ARD, citate de mediafax.ro, un alt posibil contracandidat al lui Antonescu ar putea fi Sandra Pralong, fost consilier prezidenţial al lui Emil Constantinescu. UPDATE 1. Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a confirmat informaţia EVZ, într-o declaraţie pentru Realitatea TV. El a spus că Viorel Catarama va candida din partea PNŢCD. "Cred ca este o confruntare necesară care va clarifica ce se mai poate clarifica din eşichierul politic românesc", a spus Pavelescu. 

În 2010, Viorel Cataramă a fost exclus din PNL după ce a intrat în conflict cu Crin Antonescu. La acea vreme, omul de afaceri a anunţat că-şi depune candidatura împotriva lui Antonescu la funcţia de preşedinte al PNL.

În campania electorală din partid, Cataramă a lansat mai multe atacuri la adresa lui Antonescu, relaţia celor doi tensionându-se foarte mult. Omul de afaceri a acuzat faptul că, potrivit raportului detaliat al veniturilor şi cheltuielilor electorale ale PNL, din alegerile prezidenţiale 2009, datoria partidului este de 1,6 milioane euro. "Nu cumva sponsorii partidului doresc să dispară din conducerea PNL acele voci specifice liberalismului?", s-a întrebat el. Replica lui Antonescu a venit rapid: "Trebuie să îi răspund cetăţeanului Cataramă Viorel, încă membru al PNL, din neglijenţa noastră încă membru al PNL. Nu-i ştiu gradul".

Ne puteți urmări și pe Google News

În cele din urmă, Cataramă a renunţat, în ziua Congresului PNL, să-şi mai depună candidatura. Astfel, singurul oponent al actualului şef al PNL a fost deputatul Ludovic Orban, care însă a fost învins.  Antonescu a obţinut 986 dintre voturile delegaţilor liberali, în timp ce Orban, doar 357 voturi.

Crin Antonescu nu l-a iertat pe Viorel Cataramă pentru îndrăzneala de a i se opune şi a orchestrat excluderea sa din PNL.  

CITIŢI ŞI:

  • Antonescu, atac la Cataramă: "Nu-i ştiu gradul!"