Evenimentul Zilei > Actualitate > Distracţie pe cai mari la Tâncăbeşti
Distracţie pe cai mari la Tâncăbeşti

Distracţie pe cai mari la Tâncăbeşti

Cei mai buni armăsari din toată lumea se întrec pentru 10.000 de euro

Nu trebuie să staţi acasă în acest weekend, mai ales pentru că vremea se anunţă frumoasă, ba chiar uşor caniculară. Dacă vreţi să vă apucaţi de echitaţie sau chiar dacă vreţi doar să vă distraţi, merită să ajungeţi, în acest weekend, la concursul de echitaţie Marele Premiu al Municipiului Bucureşti.
Competiţia, care are loc la clubul Equestria din localitatea Tâncăbeşti, Ilfov, va reuni la start aproape 180 de cai din SUA, Danemarca, Germania, Elvetia, Grecia, Ungaria, Bulgaria şi România.
Dresaj pe muzică
Pe lângă probele sportive de sărituri şi standurile de prezentare cu produse ecvestre şi articole sportive, vizitatorii vor fi încântaţi de o ceremonie inaugurală a „Salonului Calului 2012” din care vor face parte defilarea Detaşamentului Călare al Jandarmeriei Române, prezentarea cailor Clubului de echitaţie Equestria, parada modei „cal-călăreţ”, o paradă de cai cu trăsură şi defilarea cluburilor participante la consurs. Evenimentul va include şi o demonstraţie de dresaj pe muzică, un spectacol de cascadorie şi o trecere în timp de la cal la cai putere, iar la finalul zilei de mâine va fi decernat Marele Premiu al Municipiului Bucureşti, unde premiul este de 10.000 de euro.
„Salonul Calului pot spune că este unicat la noi şi sperăm să creeze o tradiţie cu o audienţă din ce în ce mai mare nu numai în rândul profesioniştilor şi al lumii ecvestre, ci şi în rândul publicului larg”, ne-a declarat Ozana Moraru, organizator şi patroana Clubului de echitaţie Equestria.
„Dacă aş fi gândit echitaţia ca pe o afacere, nu s-ar fi susţinut, aşa că este multă pasiune la mijloc.”
OZANA MORARU, organizator
Cât te costă să ai propriul cal
Echitaţia este, de la un punct în sus, un apanaj al oamenilor cu bani. În primul rând, toca este obligatorie şi costă în jur de 150-200 de euro. Ai nevoie apoi de cizme sau de ghete cu jambiere şi de pantaloni speciali. Mai sunt şi cursurile. O lecţie individuală de 30 de minute costă 60 de lei, cea de 45 de minute are preţul de 80 de lei, iar cea de 60 de minute costă 110 lei. Un cal de agrement costă în jur de 10.000 de euro, preţul crescând în funcţie de competiţii până la 100.000 de euro. Un profesionist care vrea să meargă la Concursuri internaţionale şi la Olimpiadă are nevoie de un sponsor care să îi ofere un cal de 500.000 sau chiar 1 milion de euro.
CITIŢI ŞI:

  • Ozana Moraru, organizator "Salonul Calului", îţi spune cât te costă să ai propriul tău cal