Declaraţiile lui Antonescu la adresa CCR, luate la bani mărunţi de Comisia de la Veneţia

Declaraţiile lui Antonescu la adresa CCR, luate la bani mărunţi de Comisia de la Veneţia

Delegaţia Comisiei de la Veneţia i-a cerut explicaţii lui Crin Antonescu despre declaraţiile sale privind schimbarea unor judecători ai Curţii Constituţionale. Dezvăluirea a fost făcută de senatorul PNL Ioan Ghişe, care a participat şi el la întâlnirea de ieri.

Senatorul PNL Ioan Ghişe a declarat, după întâlnirea Comisiei de la Veneţia cu preşedintele Senatului, că printre temele discutate au fost afirmaţiile lui Antonescu privind schimbarea unor membri ai Curţii Constituţionale. Reprezentanţii Comisiei au mai vrut să primească explicaţii şi cu privire la şi impunerea unui termen de 24 de ore pentru avizul Curţii în cazul suspendării lui Traian Băsescu. "Domnul preşedinte a explicat faptul că în Constituţie este vorba despre un aviz consultativ, şi nu unul conform, şi că Parlamentul oricum ar fi fost decis să declanşeze procedura de suspendare a preşedintelui Băsescu", a menţionat Ghişe, conform mediafax.ro.

El a adăugat că şi membrii Comisiei de la Veneţia au admis, prin vocea liderului delegaţiei, că au existat, în trecut, decizii contradictorii la nivelul CCR. "A confirmat (liderul delegaţiei Comisiei de la Veneţia - n.r.) că au cunoştinţă despre faptul că decizii de-a lungul timpului, luate de Curtea Constituţională, sunt contradictorii pe fond", a mai explicat Ghişe.

El a mai spus că, din opinia sa, membrii Comisiei au fost interesaţi de "aspectele declarative" şi mai puţin interesaţi de cele "pur procedurale". În timpul demersurilor ce au precedat suspendarea lui Traian Băsescu, Crin Antonescu lansa public ipoteza schimbării celor şase judecători ai CCR numiţi de Parlament, ignorând că, prin lege, aceştia sunt inamovibili pe perioada mandatului.

Ne puteți urmări și pe Google News

CITIŢI ŞI:

  • România, inspectată la democraţie
  • Crin Antonescu a venit cu translator la întâlnirea cu delegaţia Comisiei de la Veneţia
  • Victor Ponta face un secret din întâlnirea cu Comisia de la Veneţia
  • Băsescu către membrii Comisiei de la Veneţia: USL a comis "un lanţ de abuzuri"