Evenimentul Zilei > Actualitate > Daniel Morar nu candidează pentru şefia Parchetului General. Kovesi şi-a anunţat candidatura
Daniel Morar nu candidează pentru şefia Parchetului General. Kovesi şi-a anunţat candidatura

Daniel Morar nu candidează pentru şefia Parchetului General. Kovesi şi-a anunţat candidatura

"Avem o transparenţă pe depunerea candidaturilor, pe vointa de a ne lansa într-o asemenea competiţie, dar nu avem o transparenţă efectivă a procedurii de selectie. Acesta este motivul pentru care nu înţeleg să-mi depun o candidatură", a declarat Daniel Morar, interimar la conducerea Parchetului General

UPDATE. Laura Codruţa Kovesi şi-a anunţat candidatura la şefia DNA, post rămas liber prin trecerea lui Daniel Morar interimar la conducerea Parchetului instanţei supreme, potrivit Realitatea TV.
Potrivit postului public de televiziune, Daniel Morar a anunţat că nu intenţionează să candideze pentru postul de procuror general al României.
Morar a precizat că nu are încredere în procedura de selecţie lansată de ministrul Justiţiei. Fostul şef al DNA consideră că procedura este transparentă doar în ceea ce priveşte depunerea candidaturilor, dar nu şi privind evaluarea proiectelor de management, ori  interviul. "Criteriile de selecţie nu oferă o şansă reală". 
"Din punctul meu de vedere această procedură nu este una real  transparentă. Acesta este şi motivul pentru care eu nu o să-mi depun candidatura pentru vreo funcţie de procuror general. Am examinat acea procedură, ea asigură transparenţa în ceea ce priveşte depunerea candidaturilor, dar nu asigură transparenţa în ceea ce priveşte proiectele de management, interviul sau criteriile de selecţie. Deci avem o transparenţă pe depunerea candidaturilor, pe vointa de a ne lansa într-o asemenea competiţie, dar nu avem o transparenţă efectivă a procedurii de selectie . Acesta este motivul pentru care nu înţeleg să-mi depun o candidatură. Trebuie să existe o şansă. Trebuie ca oamenii să aibă o şansă, trebuie ca oamenii să fie siguri că e o procedură corectă şi controlabilă oarecum", a declarat Daniel Morar, în prima sa zi de interimat la conducerea Parchetului instanţei supreme.
Oficialul a refuzat să comenteze declaraţiile lui Crin Antonescu şi Victor Ponta, referitoare la eventuala rocadă Kovesi-Morar.
Acum este clar această rocadă nu mai poate avea loc, întrucât Daniel Morar nu candidează. Laura Codruţa Kovesi a anunţat luni că nu exclude posibilitatea de a candida pentru funcţia de procuror-şef al DNA ori pentru o altă funcţie care are legătură cu Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Până în acest moment, Codruţa Kovesi nu a putut fi contactată pentru a ne spune dacă poziţia exprimată de Daniel Morar îi influenţează în vreun fel decizia.
CITIŢI ŞI:

  • Mona Pivniceru îi dă replică lui Daniel Morar. Se apără cu CE şi CSM