MECIUL ANULUI. Dan Diaconescu va candida în acelaşi colegiu ca Victor Ponta. VEZI cum comentează premierul

MECIUL ANULUI. Dan Diaconescu va candida în acelaşi colegiu ca Victor Ponta. VEZI cum comentează premierul

Patronul OTV a decis să mute lupta cu premierul Victor Ponta din domeniul economic pe tărâmul politicii.

Ca urmare, liderul PP-DD a anunţat că va candida la alegerile parlamentare "în acelaşi colegiu cu Victor Ponta". "M-au rugat mulţi specialişti în politică să obturez accesul domului Ponta în viitorul Parlament", a declarat Dan Diaconescu ieri, la B1 TV.  Colegiul de deputat al lui Victor Ponta se află în Gorj şi cuprinde o parte din municipiul Târgu Jiu. În cazul în care Dan Diaconescu se va ţine de cuvânt, vom asista la una dintre puţinele confruntări electorale directe din campania electorală pentru parlamentare. De obicei, greii evită să intre în lupte directe unii cu alţii, preferând să-şi aleagă colegii sigure - acelea unde partidul căruia îi aparţin stă bine în sondaje - şi nu să concureze un alt candidat puternic.

Ponta: Gorjenii sunt amatori de artă, nu de circ În replică, Premierul Victor Ponta a declarat că nu se mută din colegiul său. "În ce mă priveşte, de când am fost prima dată ales deputat în 2004, am fost sprijinit şi le sunt foarte recunoscător oamenilor din Târgu Jiu. Evident că voi candida în acelaşi colegiu şi în 2012 şi probabil în 2016. Nu voi schimba niciodată colegiul în care candidez, pentru că oamenii din Târgu Jiu au fost alături de mine când nu aveam nicio funcţie şi foarte puţini ar fi crezut vreodată că voi ajunge premier sau preşedinte de partid", a comentat premierul, conform mediafax.ro. "În rest, să ştiţi că cei din Gorj sunt foarte mari amatori de muzică şi de artă, nu de circ". Dan Diaconescu poate creşte pe seama scandalului de la Oltchim Diaconescu poate aduna capital electoral după implicarea în privatizarea eşuată a Oltchim mai ales după spectacolul de ieri, când s-a dus cu sacii de bani la Ministerul Economiei, chipurile pentru a plăti salariile restante la Oltchim. În plus, de când Dan Diaconescu a fost declarat câştigător al licitaţiei pentru Olrchim şi până ieri, când aceasta a fost anulată, premierul a făcut, în mod repetat, greşeala strategică de a îl ataca direct pe Diaconescu, transformând o privatizare nereuşită într-un meci între premier şi şeful PP-DD şi legitimându-l astfel pe patronul OTV drept un adversar de luat în seamă. Sociologii se aşteaptă ca PP-DD să adune capital electoral ca urmare a exploatării scandalului Oltchim. Chiar dacă privatizarea combinatului este un eşec, Dan Diaconescu iese în câştig pentru că "va putea spune că l-au păcălit ciocoii", declara pentru EvZ acum câteva zile sociologul Mircea Kivu. "Genul de electorat pasiv, care nu merge la vot, acum e convins să meargă la vot", a mai explicat Kivu, care mizează, în acest context, pe o prezenţă mai mare la urne, comparativ cu alegerile locale. CITIŢI ŞI:

  • Finalul telenovelei Oltchim. Ponta: Vulpescu va fi schimbat, DD la Parchet
  • "Circ la minister", o cacealma de Dan Diaconescu
  • Dan Diaconescu: "Vom face plângeri penale împotriva domnilor Ponta şi Vulpescu"
  • Victor Ponta: Licitaţia la Oltchim a eşuat. Nu mai vrem ca Vulpescu să se ocupe de această privatizare
  • Telenovela Oltchim. Diaconescu a ridicat de la bancă banii de salarii!
  • Un partener al lui Dan Diaconescu spune ca acesta n-are banii pentru Oltchim!
  • Privatizarea Oltchim, transformată în circ. DD: Cer demisia lui Ponta, a minţit cu neruşinare! Guvernanţii: Arată banii!
  • Dan Diaconescu joacă dur. Cere anularea unei datorii de jumătate de miliard de lei a Oltchim către stat

Ne puteți urmări și pe Google News