Evenimentul Zilei > Economie > Dan Diaconescu: „Vom face plângeri penale împotriva domnilor Ponta şi Vulpescu”
Dan Diaconescu: „Vom face plângeri penale împotriva domnilor Ponta şi Vulpescu”

Dan Diaconescu: „Vom face plângeri penale împotriva domnilor Ponta şi Vulpescu”

Patronul OTV a scos din bancă 3 milioane de euro şi îi duce la Oltchim, pentru muncitori. Fondul de salarii pe o lună la combinat este de aproximativ 3,2 milioane de euro. Însă angajaţii Oltchim susţin că n-au nevoie de aceşti bani, nefiind cerşetori.

UPDATE 21.00. Dan Diaconescu a susţinut o nouă conferinţă de presă ad-hoc, în care a lansat acuze grave. "Aveam un drept să negociem până la 23.59. Ne-a fost refuzat acest drept, după ce domnul Ponta a văzut banii cu ochii lui. Au călcat în picioare orice fel de reguli. Cam aşa se poartă Guvernul cu nişte oamenii care vor să plătească salariile restante", a spus patronul OTV. 
Alte declaraţii ale lui Dan Diaconescu:

  • Vom face câteva plângeri penale împotriva domnului Ponta şi a domnului Vulpescu. Avem dreptul să contestăm faptul că mai aveam 3 ore să semnăm contractul, iar guvernanţii au fugit. Nu au vrut să vândă Oltchimul
  • Au calcat în picioare toate ofertele, s-au călcat în picioare orice fel de reguli şi cutume, de aceea nu a fost primită presa în sediul ministerului
  • Victor Ponta a anulat licitaţia pentru  că nu dorea ca noi să câştigăm

UPDATE 19.15: Dan Diaconescu a intrat în Ministerul Economiei. „Conturile sunt blocate, deci unde să vărsăm banii? Aştept o decizie a Guvernului prin care să ajungă aceşti bani la salariaţii de la Oltchim. Ce facem cu banii de salarii? Îi avem, dar cum îi plătim”, a strigat Diaconescu. Şeful OTV a blocat circulaţia pe Calea Victoriei, acesta fiind numit „circar”, de către cetăţenii aflaţi în zonă, cerându-i-se „să termine circul”.
UPDATE 18.50: Ambuscadă în faţa Ministerului Economiei. Dan Diaconescu şi duba sa plină cu bani îngreunează mult circulaţia în zonă. Patronul OTV stă în maşină şi vorbeşte la telefon de minute bune.
UPDATE 18.30: Dan Diaconescu a scos banii din bancă şi a spus: "Sunt banii mei de acasă. Îi duc la Guvern, să facă ce vor cu ei, sunt banii pentru salariile muncitorilor de la Oltchim. Cât trebuia să primească Ponta pentru combinat, atât le dau eu muncitorilor ca salarii".
Zeci de ziarişti s-au strâns în jurul patronului OTV, Diaconescu fiind păzit de agenţi de la intervenţie rapidă. În învălmăşeală, cineva a băgat mâna într-o pungă şi s-a auzit o voce a unuia dintre asistenţii lui Diaconescu: "Ia domnule mâna de pe bani!"
Patronul OTV şi suita lui a urcat într-o dubă blindată şi au plecat spre sediul Ministerului Economiei.
„Banii sunt în şapte saci, în bancnote de 500 de euro sau mai mici” a mai spus Diaconescu.

„Domnule Ponta, iată banii! Sunt şapte saci” – Dan Diaconescu.
"În acest moment toate salariile anagajţilor sunt asigurate până la sfârşitul anului de mine. Sunt suficienţi ca muncitorii să trăiască liniştiţi până la finalul mandatului guvernului USL" a mai spus omul de afaceri.
UPDATE 18.00: Preşedintele sindicatului liber Oltchim, Mihai Diculoiu, prezent şi el în faţa băncii, spune că suma totată necesară pentru salariile aferente lunii august se ridică la 8.662.068 lei.
UPDATE 17.54: Patronul OTV este aşteptat să iasă din bancă. O maşină a tras în faţa intrării şi s-a format un cordon de protecţie din agenţi de pază. Dan Diaconescu ar urma să se îndrepte cu 3 milioane de euro către Ministerul Economiei.

UPDATE 17.30. Dan Diaconescu este aşteptat să iasă cu sacii de euro din OTP Bank, de pe strada Buzeşti. La intrare s-au aşezat strategic doi agenţi de pază, care poartă echipament specific trupelor de intervenţie. În bancă au mai intrat Radu Popa, un colaborator de-al lui Dan Diaconescu şi Diana Voiculescu, director la OTV, pe care presa tabloidă a numit-o „blonda misterioasă” care l-a însoţit pe Diaconescu în periplul european.  
Cară banii în sacoşă în loc să-i transfere prin bancă

Dan Diaconescu a părăsit sediul Ministerului Economiei spunând că merge la bancă pentru a ridica banii pentru plata salariilor angajaţilor Oltchim.

Acesta a spus că aşteaptă de la Guvern o soluţie legală care să permită achitarea salariilor. Diaconescu a spus că se va întoarce la Minsiterul Economiei pentru negocieri.

În timp ce patronul OTV, cu televiziunile după dânsul, se află la bancă, de unde spune că va ieşi cu 3 milioane de euro cash, muncitorii de la Oltchim au plecat de pe platforma industrială, unde au protestat în cursul dimineţii.
Muncitorii spun însă că „n-au nevoie de pomană de la Dan Diaconescu”. „Nu suntem sinistraţii de la Vadu Roşu, nu suntem nişte cerşetori, nu vrem pomană”, a spus Maria Codrescu, angajată la Oltchim.

Cei 500 de salariaţi veniţi azi la combinat au început primele mârâieli la adresa lui Dan Diaconescu, contestându-i bunele intenţii. „Să-şi vadă de treabă cu banii lui. Îşi face campanie electorală pe seama noastră”, au început să spună muncitorii.