Evenimentul Zilei > Actualitate > Mai rele decât NAŞTEREA sau EXTRACŢIA de MĂSEA. Vezi TREI BOLI care te fac să TE URCI pe pereţi de DURERE
Mai rele decât NAŞTEREA sau EXTRACŢIA de MĂSEA. Vezi TREI BOLI care te fac să TE URCI pe pereţi de DURERE

Mai rele decât NAŞTEREA sau EXTRACŢIA de MĂSEA. Vezi TREI BOLI care te fac să TE URCI pe pereţi de DURERE

Durerea e o senzaţie extrem de utilă, care te alarmează că ceva nu e în regulă cu organismul tău. Există însă dureri sfâşietoare, care nu cedează nici măcar în faţa celor mai puternice calmante.

Pe o scară de la 1 la 10, cea mai dureroasă dintre boli ar fi "durerea sinucigaşă" de cap, o afecţiune neurologică care apare spontan, odată la ceva timp şi a cărei cauză rămâne încă un mister. Afectează 0,1% din populaţie, în special bărbaţii, iar episoadele de durere se pot prelungi de la 15 minute până la trei ore sau chiar mai mult. Suferinţa este atât de mare, încât bolnavii de sex feminin au descris-o ca fiind mult mai intensă chiar şi decât naşterea. Tratamentul include morfină, însă medicii se plâng că nu e de ajuns pentru a calma odioasa afecţiune.
A doua cea mai dureroasă condiţie medicală este boala Fothergill, caracterizată prin valuri de durere profundă în zona feţei. Apare odată la 15.000 de oameni, majoritatea peste 50 de ani, dar numărul ar putea fi mai mare pentru că adesea este greşit diagnosticată. De vină pentru boala Fothergill sunt nervii feţei, fie cei de la mandibulă, ochi sau maxilar, acolo unde s-a produs o disfuncţie. Cei afectaţi spun că zona feţei este extrem de sensibilă şi numai un curent de aer rece e de ajuns pentru a declanşa un episod dureros. Mai mult, senzaţia este comparabilă cu înjunghierea, arderea sau împuşcarea.
Hidrosadenita supurativă este un alt "Bau-bau" al durerii. Afectează pielea, în special zonele în care se află glandele sudoripare, dar şi sânii sau partea dorsală şi se manifestă prin chisturi infectate de mărimea unui bob de mazăre. Poate dura şi câţiva ani de zile, adesea lăsând râni deschise.