Evenimentul Zilei > Justitie > DECIZIE DEFINITIVĂ Gipsy Gypsanu este de acord să plătească familiei Hardy despăgubiri de 50.000 de lei şi cheltuielile de înmormânare de 10.000 de dolari
DECIZIE DEFINITIVĂ Gipsy Gypsanu este de acord să plătească familiei Hardy despăgubiri de 50.000 de lei şi cheltuielile de înmormânare de 10.000 de dolari

DECIZIE DEFINITIVĂ Gipsy Gypsanu este de acord să plătească familiei Hardy despăgubiri de 50.000 de lei şi cheltuielile de înmormânare de 10.000 de dolari

Interlopul Ionuţ Tănăsoaia, zis Gipsy Gypsanu, agresorul lui baschetbalistului Chauncey Hardy, este de accord să plătească familiei Hardy cheltuielile de spitalizare, de repatriere şi de înmormântare ale victimei sale.

În urmă cu două săptămâni, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, el şi-a retras contestaţia împotriva unei decizii date de Tribunalul Giurgiu, prin care era obligat la plata unor despăgubiri către familia Hardy. Decizia este definitivă. Concret, la 16 mai 2012, judecătorii giurgiuveni au admis acţiunea civilă formulată de Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni Bucureşti şi l-au obligat peIonuţ Tănăsoaia să plătească părţii civile suma de 4109,80 lei cu titlu de despăgubiri civile pentru cheltuieli ocazionate de internarea victimei Chauncey Hardy.
Instanţa a mai admis acţiunea civilă a părţii civile Consiliul local al municipiului Giurgiu şi l-a obligă pe Ionuţ Tănăsoaia să plătească părţii civile suma de 50.000 lei cu titlul de despăgubiri civile pentru cheltuieli ocazionate de repatrierea cadavrului victimei Chauncey Hardy (cheltuieli de transport pe ruta Bucureşti-New-York, bilete de avion, sicriu export şi ajutor de deces acordat familiei victimei în valoare de 10.000 USD echivalent în lei).
Vor daune de 210 de milione de dolari
Avocatul familiei baschetbalistului Chauncey Hardy, a intentat, la începutul lunii octombrie, proces în Statele Unite împotriva celor consideraţi responsabili de moartea sportivului, respectiv Ionuţ Tănăsoaia, Federaţia Română de Baschet, un spital din România şi doi medici, cerând daune de peste 210 milioane de dolari. Potrivit New Haven Register, avocatul Rick Altschuler a declarat pentru presa americană că a intentat un procesla un tribunal din New Haven.
Avocatul a precizat că a solicitat daune de peste 210 milioane de dolari de la părţile date în judecată, respectiv bărbatul care i-a dat lui Hardy loviturile în urma cărora baschetbalistul a murit, Federaţia Română de Baschet, un spital din România şi doi medici. „Când trupul lui Chauncey Hardy a fost adus din România, i-am promis mamei sportivului că voi obţine dreptate aici, în SUA”, a declarat Altschuler, scrie New Haven Register.
Dosarul penal, la rejudecare
Instanţa supremă a decis definitiv,în luna septembrie, ca dosarul lui Ionuţ Tănăsoaia, agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, să fie rejudecat de Tribunalul Giurgiu, decizia de condamnare la cinci ani de închisoare fiind astfel desfiinţată. udecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis atât recursul formulat de Ionuţ Tănăsoaia împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti de condamnare la cinci ani de închisaore cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte, cât şi contestaţia procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, care au cerut o pedeapsă mai mare.