Evenimentul Zilei > Actualitate > Crin Antonescu şi Victor Ponta se întâlnesc cu Philip Gordon, adjunctul lui Hillary Clinton
Crin Antonescu şi Victor Ponta se întâlnesc cu Philip Gordon, adjunctul lui Hillary Clinton

Crin Antonescu şi Victor Ponta se întâlnesc cu Philip Gordon, adjunctul lui Hillary Clinton

Preşedintele interimar Crin Antonescu îl va primi azi, la ora 13,00, pe Philip Gordon, asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al secretarului de stat american, Hillary Clinton, a informat duminică Administraţia Prezidenţială. Şi premierul Victor Ponta va avea o întâlnire cu Philip Gordon.

Departamentul de Stat american a anunţat sâmbătă că subsecretarul de stat al SUA pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice, Philip Gordon, va efectua duminică o vizită în România, unde se va întâlni cu înalţi oficiali guvernamentali pentru a discuta despre preocupările SUA în legătură cu recentele acţiuni guvernamentale care ar ameninţa democraţia şi ar slăbi instituţiile independente.
Şi premierul Victor Ponta se va întâlni luni, la ora 17.00, cu Philip Gordon, întrevederea fiind programată după ce oficialul american va avea o discuţie şi cu preşedintele interimar, Crin Antonescu.

Oficialul american, care sâmbătă s-a aflat la Istanbul împreună cu secretarul de stat Hillary Clinton, ar urma să se întâlnească de asemenea cu membri ai societăţii civile şi ai comunităţii de afaceri pentru a discuta despre modul în care activitatea lor influenţează întărirea valorilor şi principiilor democratice care unesc comunitatea transatlantică, potrivit sursei citate.