Evenimentul Zilei > Actualitate > Crin Antonescu, presat să forţeze excluderea lui Rus din PSD
Crin Antonescu, presat să forţeze excluderea lui Rus din PSD

Crin Antonescu, presat să forţeze excluderea lui Rus din PSD

Liberalii Norica Nicolai şi Dan Radu Ruşanu vor ca adversarul şefului PNL să fie pedepsit exemplar.

Tensiunile din USL dintre preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi fostul ministru de Interne, Ioan Rus, sunt departe de a se fi sfârşit.
Mai mult, ele riscă să degenereze, deoarece unii lideri liberali sunt decişi să obţină excluderea acestuia din PSD.
Surse din mediul politic au declarat "Evenimentului zilei" că vicepreşedinţii PNL, Norica Nicolai şi Dan Radu Ruşanu, fac presiuni asupra lui Crin Antonescu să ceară pedepsirea lui Rus.
Cei doi au ridicat această problemă cu ocazia şedinţei conducerii PNL de joi, de la Palatul Parlamentului. Acest lucru nu îi displace se pare şefului PNL, care însă trebuie să obţină acceptul partenerilor din PSD, inclusiv al lui Victor Ponta.
Pentru Antonescu, mazilirea lui Rus ar fi o victorie politică personală, care ar avea şi rolul de a mai domoli tendinţele disidente din interiorul propriului partid.
Deocamdată, nemulţumirilor din PNL le-a dat glas doar deputatul Ludovic Orban, care joi şi-a reglat tirul împotriva PSD, nu a şefului său de partid. Contactat de EVZ, Ioan Rus a precizat: "Foarte bine. Nu e problema mea, e problema lor. Să ceară ce vor (excluderea din PSDn. red.)"
După referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, relaţiile dintre Crin Antonescu şi Ioan Rus s-a deteriorat vizibil. Fostul ministru de Interne l-a acuzat pe preşedintele interimar de la acea vreme că l-a presat să modifice numărul cetăţenilor români cu drept de vot de pe listele electorale.

În replică, Antonescu a apreciat că Rus "a minţit pentru că are ceva de ascuns". Rus nu i-a rămas dator. "În loc să-mi dea un telefon, să mă întrebe, a ales să se certe cu mine prin televiziuni, că am ceva de ascuns, că mint, că ascund cifre. Asta pentru mine a reprezentat o bilă neagră. Nu-l şterg de pe listă, dar o perioadă nici nu l-aş mai număra, pentru mine a fost o deziluzie", a spus el într-un interviu pentru postul de televiziune Transilvania Live.
La începutul acestei săptămâni, Rus a declanşat un atac dur, catalogându- l pe Antonescu, într-un interviu acordat revistei "Kamikaze", drept un "clovn" cu "bucile roz", pe care oamenii nu l-ar vota.
El le-a cerut colegilor din PSD să desemneze un candidat propriu pentru proximele alegeri prezidenţiale.
Ioan Rus nu este interesat de o eventuală tentativă de excludere a sa. "Să ceară ce vor", a spus el
Citiţi şi:

  • Crin Antonescu, presat de Norica Nicolai şi Dan Radu Ruşanu să forţeze excluderea lui Ioan Rus din PSD
  • PNL aruncă în cârca PSD eşecul de la referendum
  • Orban, în şedinţa PNL: "M-am săturat să trag la căruţa PSD". Crin Antonescu a făcut o criză de nervi în faţa presei | VIDEO
  • Soluţia Ioan Rus pentru şefia PSD