Evenimentul Zilei > Social > Medicii din Teleoman, acuzaţi că au omorât un copil după ce i-au fracturat craniul
Medicii din Teleoman, acuzaţi că au omorât un copil după ce i-au fracturat craniul

Medicii din Teleoman, acuzaţi că au omorât un copil după ce i-au fracturat craniul

Familia unui copil mort la naştere la Spitalul "Caritas" din municipiul Roşiorii de Vede îi acuză pe medici de neglijenţă gravă care a dus la moartea copilului lor la câteva minute după naştere.

Părinţii susţin că bebeluşului i-a fost fracturată cutia craniană, fiind scos cu forcepsul, în timp ce cadrele medicale afirmă că vina pentru această tragedie este a mamei, care nu a cooperat cu doctorii.
Alexandru Ghimiş, tatăl copilului, afirmă că bebeluşul a murit la câteva minute de la naştere.
"Era primul nostru copil, era băiat. Era plin de sânge, cu craniul aproape distrus. Toată sarcina a decurs normal şi nimic nu prevestea nenorocirea din ziua naşterii. După mai bine de opt ore de chin, medicul ginecolog a folosit forcepsul pentru a-l scoate. Grav este faptul că medicii au încercat să ascundă adevărul, au încercat să arunce toata vina asupra soţiei mele, care n-ar fi colaborat în timpul naşterii. Adevărata cauza a morţii bebeluşului am aflat-o de la medicii Institutului de Medicină Legală. Cel mic a murit din cauza unei hemoragii puternice la creier. A avut craniul fracturat cu forcepsul", a declarat tatăl bebeluşului, potrivit mediafax.ro.
„Prioritar era să salvăm mama”
Medicul Alina Stănescu, cea care a asistat naşterea, spune că tragedia a avut loc din cauza mamei, care nu a cooperat cu personalul medical.
"Femeia a cedat psihic şi nu a mai cooperat cu noi. N-a mai putut să împingă copilul, iar noi aveam de luat o decizie. Prioritar, mereu, oricum ar suna asta, este sa salvăm mama, ea este cea pe care trebuie să o salvăm", a declarat Alina Stănescu.
Părinţii bebeluşului mort au depus o plângere la Colegiul Medicilor Teleorman.